Start to Powerwalk!

Afvallen en fitter worden met Zession Powerwalk!

Woensdagavond om 20.00 uur in Lelystad.

Aan het eind van de dag ben je kapot en plof je zuchtend met een kop thee en een pak koek op de bank. Je conditie is ver te zoeken en je lijf zit je in de weg. Stiekem ben je het zat om altijd maar op die bank te hangen en wil je meer energie. Bewegen zou goed voor je zijn, maar de sportschool trekt je totaal niet. Hardlopen? Je moet er niet aan denken!

Herkenbaar?

 • Je kleren zitten verdacht strak.
 • Soms ben je niet vooruit te branden.
 • Heel eerlijk? Sporten vind je gewoon niet leuk.
 • Je vindt het moeilijk om in beweging te komen, ook al weet je dat het gezond is.
 • In de sportschool voel je je niet thuis. Maar waar moet je dan beginnen?
 • Wandelen is best oké, maar om het nou steeds in je eentje te doen.
 • Tijd vrijmaken om te bewegen is lastig. Tijd is kostbaar en je hebt het al zo druk.
 • Tegen je kinderen zeg je dat ze buiten moeten spelen, maar zelf zet je nauwelijks een voet buiten de deur.

Hoe fijn zou het zijn als je even tijd voor jezelf hebt,
genieten van de frisse lucht en de steeds weer veranderende natuur?

En wat denk je van

 • energiek je dag doorkomen en ’s avonds nog zin hebben om iets te ondernemen.
 • die trap weer kunnen nemen zonder bovenaan een minuut te moeten uithijgen.
 • je fitter voelen en beter in je vel zitten.
 • kleding die weer wat ruimer en mooier valt.
 • lekker stevig doorstappen in de buitenlucht mét plezier.

Dit wordt mogelijk met Zession Powerwalk!

In de lessen van 45 minuten worden je conditie en kracht lekker uitgedaagd.

Wil je weten wat het verschil tussen wandelen, powerwalken en hardlopen? Check de video.

Dit wordt mogelijk met Zession Powerwalk!

In de lessen van 45 minuten worden je conditie en kracht lekker uitgedaagd.

Na een serie van ca. 10 lessen powerwalk

 • kun jij 45 minuten aan één stuk stevig doorstappen.
 • zijn je conditie en kracht aanzienlijk toegenomen.
 • heb je meer energie en zit je beter in je vel.
 • heb jij een bewegingsvorm gevonden die je makkelijk en overal kunt doen en die je ook nog leuk vindt.
 • ken jij andere Powerwalkers, zodat samen wandelen een optie zou kunnen zijn.

Momenteel is er één powerwalkgroep waar alle niveaus vertegenwoordigd zijn. Door slim gebruik te maken van ieders kwaliteiten, tempo en diverse trainingsmanieren, komt de groep steeds weer bij elkaar en loopt nooit iemand alleen.

Zession Easy Powerwalk (niveau 1): Rustige opbouw van tempo en afstand. Voor beginners, als je nog last hebt van (oude) blessures, of twijfelt of je het tempo van de Start to Powerwalk kunt bijbenen.

Zession Start to Powerwalk (niveau 2): Vanaf het begin stevig doorstappen met een tempo die per les steeds iets wordt opgevoerd. Voor als je beschikt over een redelijke basisconditie en fysiek mobiel bent.

Wat kost het?

Jouw investering voor een leskaart van 10 lessen Zession Powerwalk, meer conditie en energie is  € 65,-. Een losse (proef)les kost € 7,50.

Loop je mee?

Veel gestelde vragen over de Powerwalklessen

Staat jouw vraag er niet bij? Schrijf een mail naar info@annscoaching.nl en ik neem snel  contact met je op!

Haha, ik begrijp je en eerlijk gezegd had ik dat beeld voordat ik daadwerkelijk ging powerwalken ook. Powerwalken mag dan misschien nog wat ongebruikelijk zijn in het straatbeeld, maar vergis je niet in welke spieren allemaal gebruikt worden en hoe waardevol het voor je lichaam en uithoudingsvermogen is. Het is een kwestie van doen en ervaren, dan zul je zien dat je vooroordelen niet terecht waren. 🙂

Powerwalk is voor bijna iedereen geschikt, want je hoeft niet over een geweldige conditie of extreem lenig lichaam te beschikken. Er is geen impactbelasting, omdat er altijd één voet op de grond is, dus voor mensen die niet kunnen, willen of mogen hardlopen is Powerwalk een prima optie.

Je kunt meedoen als je minimaal 1,5 uur op de been kunt zijn en (indien van toepassing) toestemming hebt van de huisarts om je fysiek in te spannen.

Of je nou je conditie wilt verbeteren, wilt afvallen, behoefte hebt aan meer energie of gewoon lekker wilt bewegen in een groep in de buitenlucht!

Momenteel is er één powerwalkgroep waar alle niveaus vertegenwoordigd zijn. Door slim gebruik te maken van ieders kwaliteiten, tempo en diverse trainingsmanieren, komt de groep steeds weer bij elkaar en loopt nooit iemand alleen.

Powerwalk Easy zijn ook powerwalklessen, maar dan met een iets lagere intensiteit. Er zal meer tijd genomen worden om het tempo en de afstand op te bouwen. Mensen die herstellend zijn van een blessure, last hebben van bv. knie/ rug kunnen prima deelnemen aan deze lessen. Je kunt prima meedoen als je nog nooit of lang niet hebt gesport of twijfelt of je het niveau van Start to Powerwalk bij kunt houden.

Start tot Powerwalk is nog steeds voor beginners, maar de opbouw in tempo en afstand zal iets sneller gaan dan bij Easy Powerwalk. Je kunt met deze lessen meedoen als je bekend bent met wandelen, sporten (in het verleden) en in principe beschikt over een redelijk mobiel lichaam.

Geen enkel probleem. De lessen zijn zodanig opgebouwd dat iedereen op zijn of haar tempo kan lopen. Door de regelmatige stops blijft iedereen bij de groep en zal niemand alleen achterblijven. De lessen hebben hierdoor ook het principe van een intervaltraining, wat ervoor zorgt dat de conditie snel vergroot wordt.

Een les missen kan gebeuren, maar alle lessen aanwezig zijn is wel heel waardevol. De lessen zijn zodanig opgebouwd dat er elke les een techniek (soms zonder dat je het doorhebt) wordt geoefend en wordt toegevoegd aan hetgeen eerder geleerd is. Op die manier is een veilige manier van lopen gegarandeerd en wordt de kans op blessures verkleind. Mis je een les (zeker in het begin), dan mis je belangrijke oefening.

Hardloopschoenen zijn verplicht om het risico op blessures zo klein mogelijk te maken. De schoenen moeten nog een goede hakdemping hebben en niet al jaren in je kast gelegen hebben. Twijfel je over de staat van je hardloopschoenen, stap dan met je schoenen een hardloopwinkel binnen. Een goede verkoper kan aan de schoenen zien of vervanging nodig is. Hij moet dit ook goed kunnen onderbouwen en aan jou kunnen laten zien.

Verder is losse sportkleding erg prettig. Meerdere laagjes hebben de voorkeur, zodat je altijd iets kunt uittrekken bij warmte. Een wind- en regenjack is belangrijk bij nat en stormachtig weer. In het donker moet iedere deelnemer een fluoriserend hesje aan. Veiligheid gaat boven alles.

De afstand en het tempo zullen langzaam opgebouwd gaan worden. In de eerste lessen komen we wellicht niet verder dan 3,0 kilometer, in de laatste les loop je makkelijk minimaal een half uur aan één stuk door met de Powerwalktechniek. Het zou zo maar kunnen dat we dan meer dan 5,5 kilometer lopen.

Het weer kunnen we niet van te voren bestellen, helaas. Bij regen, storm gaat de les gewoon door, tenzij het KNMI code rood heeft afgegeven. Het kan zijn dat van te voren voor een andere veiligere startplek gekozen wordt, dit wordt op tijd gecommuniceerd naar de deelnemers. Blijken de omstandigheden ter plekke toch te gevaarlijk, dan wordt de les alsnog gecanceld.

De lessen worden in principe niet in hartje winter gegeven, waardoor de kans op gladheid minder groot is. Eind februari en in maart kunnen ijzel en sneeuw toch nog zorgen voor gladheid, maar die kan er plaatselijk juist wel of niet zijn. Ter plekke wordt bepaald of de les wel of niet door kan gaan, tenzij van te voren het KNMI code rood heeft afgegeven.

Ja, waarschijnlijk wel! Als je minimaal 1,5 uur op de been kunt zijn en toestemming hebt van je huisarts of fysiotherapeut, dan kun je je meedoen met de Powerwalk Easy lessen. Blijkt al snel dat dit niveau te makkelijk is, dan kun je tot les 4 nog doorstromen naar de Start to Powerwalkcursus.

Nee, dat gaat helaas niet lukken. Bij het Powerwalken maken we intensief gebruik van de armen, deze moeten vrij zijn. Dat lukt niet als je een kinderwagen of buggy moet voortduwen. De afleiding die kinderen toch vaak met zich meebrengen, werkt niet bevorderend voor de focus en de effectiviteit van de lessen. Wellicht dat ik, indien er behoefte aan is, een speciale lessenserie organiseer voor mensen met kind / kinderwagens.

Je investering van 65 euro in meer conditie, energie en een leskaart van 10 Zession Powerwalklessen betaal je voorafgaand aan de eerste les door een overschrijving of via een Tikkie. Je ontvangt op verzoek een factuur in je mail. Zonder betaling kun je niet deelnemen aan de lessen.

Nee, er zijn geen gratis proeflessen. Je bent van harte welkom om eens een Zession Powerwalkles te ervaren en kunt dan een losse les afnemen. Een losse les kost € 7,50 en dient vóór de les betaald te worden via een Tikkie ter plaatse of vooraf via een factuur. Het is fijn als je mij van te voren mailt (info@annscoaching.nl) of appt (06-48821600), zodat ik rekening kan houden met je komst.

Het startpunt is in Lelystad en zal goed bereikbaar zijn met de fiets, auto of bus. De exacte locatie laat ik weten vlak voor de lesdag, meestal zal dit het Woldpark zijn. Wold 11, parkeerplaats.

Wanneer kun je beter niet op die knop drukken?

 • Als je al beschikt over een topconditie en lessen verwacht met een hoge intensiteit.
 • Als je presteren belangrijker vindt dan gezelligheid.
 • Als je een ‘droog weer’ wandelaar bent.
 • Als je korter dan een uur op de been kunt zijn.
 • Als je een wandelstok of rollator nodig hebt om je voort te bewegen.
 • Als er bij jou sprake is van een groot risico op hartfalen of andere gezondheidsklachten die onderweg kunnen optreden.

Zie jij meer energie en fitter worden wel zitten?
Vul het snel het onderstaande formulier in en loop gezellig mee in één van de Powerwalklessen!

Ja! Ik loop graag mee en geef me op voor de Powerwalklessen.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.