20 gouden mindsettips

zodat jij het afvallen anders aan gaat aanpakken

Wat fijn dat jij, ondanks je mogelijke gebrek aan vertrouwen, overweegt om het afvallen anders aan te pakken. Intussen heb je waarschijnlijk door dat je er niet komt met alleen maar anders eten en drinken. Om het vol te houden is er iets anders nodig. Ik geef je in korte tijd maar liefst 20 (!) gouden mindsettips, zodat jij het afvallen nooit meer op een manier aanpakt die niet werkt.

Zorg dat je wat tijd voor jezelf hebt. Zodat je kunt luisteren en / of lezen zonder dat je gestoord wordt.

Ik hoop dat je door mijn verhaal en de vele tips een sprankje vuur voelt om weer met jezelf aan de slag te gaan. Maar dit keer wel op een andere manier. Zonder dieet en zonder haast.

Heb je vragen of wil je iets met me delen? Laat het me weten!

06-48821600 (Whatsapp)
info@annscoaching.nl

Ben je een lezer?

Scroll voorbij de video en check mijn verhaal over mijn afvalgeschiedenis met de 20 oranje gemarkeerde mindsettips, die mijn hielpen om het afvallen dit keer anders aan te pakken. Met blijvend succes.

Vind je het fijner om te luisteren?

Check dan de video met de 20 mindsettips.

Elke keer opnieuw rollen de tranen over mijn wangen

Vroeger luisterde ik naar muziek als geheel en hoorde ik zelden de tekst. Een refrein kon ik half meezingen, maar dat was het dan ook wel. De laatste jaren merk ik dat ik de tekst steeds meer aandacht geef en soms word ik enorm geraakt door de waarheid van een tekst. Dit overkwam mij ook met een liedje van Diggy Dex. Hij kwam toevallig voorbij en elke keer als ik hem luister lopen de tranen weer over mijn wangen.

Alles is nu – Diggy Dex

[…]
Verderop daar liggen plannen
Honderd mijlen verderop
Aan de horizon te wachten
Schijnend vanaf de top
‘k Ben nog lang niet daar waar ik wil zijn
Zeg ik mezelf nog steeds
De grootste valkuil ooit
Met leugens eroverheen
Hoe vaak zie ik de zon echt
Hoe echt voel ik de regen
Terwijl ik van alles zeg
Ben ik ergens anders onderweg
Maar alles
Ja, alles
Is nu

Wacht niet om te vieren
Wacht niet om te vechten
Voor alles wat je waard is
Voor je ’t weet is het voorbij
Wacht niet om te lachen
Wacht niet om te zeggen
Aan diegenen die je lief zijn
Blijf jij hier bij mij

Wacht niet om te dansen
Wacht niet om te vallen
Wacht niet tot secondes
Overgaan in een minuut
Want alles
Ja, alles
Is nu
[…]

Uitstellen of opzij schuiven

In mijn ogen gaat deze tekst over zoveel uitdagingen in het leven. Over al die dingen die je eigenlijk wilt doen of kunnen. Waarvan je weet dat het beter, leuker of gezonder is, maar die je uitstelt of opzij schuift omdat het je het niet durft, niet weet wat de toekomst brengt of denkt dat het niet voor jou is weggelegd. Een nieuwe baan, een eigen bedrijf, een boek schrijven, de wereld over reizen, een relatie beginnen of beëindigen en, zoals ik vaak zie bij ‘potentiële klanten’, het weer opnieuw starten met afvallen en gezonder eten en leven.

Bezig met het verleden

Ik wilde zo graag slanker zijn en ik wist dat ik niet gezond bezig was door hele chipszakken, pakken koekjes en hagelslag leeg te eten. Ik was al vele maandagen begonnen en elke 1 januari had ik goede voornemens. Maar na een paar dagen of soms zelfs al na een paar uur was ik weer terug bij af. Elke keer kreeg ik weer het bewijs dat ik er niets van bakte, dat ik een hopeloos  geval was. Gedachtes als “Misschien moet ik maar accepteren dat ik mijn hele leven dik blijf. Er is voor mij geen slankere ‘ik’  weggelegd.” passeerden. Dat is beter dan altijd maar moeten vechten en het onvermijdelijke uitstellen.

Ergens in mijn achterhoofd lukte dat accepteren toch niet zo goed. Ik was echt niet blij met mezelf, mijn gebrek aan conditie en energie. Jaloers keek ik naar mijn klasgenoten en collega’s die leuke strakke broeken en korte rokjes droegen. Ondertussen was ik (uiteraard) mijn vrolijke en enthousiaste zelf naar mijn omgeving. Ik denk niet dat veel mensen wisten hoe mijn (over)gewicht mij in de weg zat.

Als mijn gedachten alweer richting een nieuwe poging kropen, doken direct de ‘mislukkingen’ op. “Toen lukte het ook niet. Ik heb gewoon geen wilskracht. Ik mis discipline.” Ik heb veel verdriet en ‘pijn’ gehad van al die keren dat ik mijn neus gestoten heb of op m’n bek gegaan was.

Bezig met de toekomst

Niet echt een aantrekkelijk vooruitzicht, die ‘pijn’ weer opzoeken. Een nieuwe poging wagen, waar ik eigenlijk op voorhand geen vertrouwen in had. Een poging waarvan ik wist dat het me dikke kans veel energie en tijd zou gaan kosten, waarbij ik veel lekkere dingen moest laten staan, die ik dus moest loslaten. Een poging die, zoals bleek uit het verleden, toch tot mislukken gedoemd was.  40 Kilo moest eraf. OMG, een onmogelijke opgave! Die berg is te hoog, de top is niet eens in zicht. Waarom zou ik eraan beginnen?

“’k Ben nog lang niet daar waar ik wil zijn
Zeg ik mezelf nog steeds
De grootste valkuil ooit”

De oplossing ligt niet in het verleden en niet in de toekomst

Kortom ik was bezig met het verleden, ik bleef me focussen op de vele mislukte dieetpogingen en overtuigde mezelf ervan dat mijn lijf niet mee wilde werken, dat ik niet gedisciplineerd genoeg was. Ik zocht voortdurend bewijs dat die gedachtes ondersteunden. Daarnaast was ik bezig met de toekomst. De 40 kilo die ik eigenlijk kwijt wilde. Een niet te overzien zo groot aantal. Een eindeloze weg van hard werken, volhouden, zweten, nooit meer iets lekkers eten en wie zegt dat ik het dan wel kan volhouden als ik er al zou komen?

“Met leugens eroverheen”

Geen deadline, geen streefgewicht

Ik weet nu dat het anders kan. In voor mijn gevoel mijn laatste poging, op 1 januari 2002, haalde ik de druk van mezelf af. Ik legde mezelf geen deadline (mindsettip 1) en streefgewicht (mindsettip 2) meer op. Ik zou het wel zien hoe het zou gaan. Ik zou dankbaar zijn voor elke gram die eraf zou gaan (mindsettip 3). Ik was bezig met het NU (mindsettip 4), zoals Diggy Dex in zijn tekst aangeeft.

“Wacht niet om te dansen
Wacht niet om te vallen
Wacht niet tot secondes
Overgaan in een minuut
Want alles
Ja, alles
Is nu”

Vallen hoort erbij. Dat is niet erg. Het is niet fijn, maar het is elke keer weer nieuwe kans om te oefenen (mindsettip 5). Om nieuw gedrag te leren. Dat gaat niet van de één op de andere dag, dat kost tijd (mindsettip 6). En dat mag! Snel ging het niet, maar gestaag wel. Nog nooit was het zo rustig in mijn hoofd. Af en toe iets lekkers op een verjaardag en een dessert bij een etentje (mindsettip 7) en dat was goed.

In het NU, daar ligt je kracht!

Herken je het wat ik hierboven beschrijf? Zit je vast in je verhalen over het verleden, want toen lukte het tenslotte ook niet? Ben je bezig met de toekomst en zie je huizenhoog op tegen weer een nieuwe poging, met een aantal kilo’s dat als een onneembare vesting voelt?

Weet dan dat je kracht in het HIER EN NU ligt. Zelfs verzekeringen en beleggingsfondsen weten dat het verleden geen garantie biedt voor de toekomst. En dit geldt natuurlijk niet alleen voor positieve financiële resultaten. Het geldt net zo hard voor de negatieve persoonlijke resultaten. Niets wijst erop dat het wéér mis zal gaan (mindsettip 8).

Je bent NU een ander mens dan TOEN (mindsettip 9). Je weet andere dingen en als je mij al een tijdje volgt en mijn blogs leest dan heb je NIEUWE kennis die je gaat helpen om het in het NU anders te gaan aanpakken.
Nee, geen idee wat de toekomst brengt, maar het mooie is dat je dat nu ook nog niet hoeft te weten. Je hoeft alleen maar bezig te zijn met het NU, met dit moment en met de keuze die je NU mag maken (mindsettip 10).

Je wordt beter in het gedrag waar je voor kiest

Je hebt de keuze tussen gedrag dat je naar je doel toe helpt of dat je van je doel afbrengt (mindsettip 11). Alleen maar die keuze in die ene minuut. En die keuze betekent niet dat je de rest van je leven ook diezelfde keuze moet maken (mindsettip 12). Dat zie je dán wel weer. Welke persoon wil je zijn? (mindsettip 13) Hoe wil je je voelen, NU, in deze minuut en na, pak hem beet, 10 minuten? (mindsettip 14) Dáár gaat het om. Je beslist nu niet voor de rest van je leven, dat is niet te overzien. Elke dag, elk uur, elke minuut krijg je de kans opnieuw een keuze te maken (mindsettip 15).

Kies je voor het gemak van je oude gedrag met 10 minuten een fijn gevoel, maar dat je verder van je doel afbrengt gecombineerd met schuldgevoel, verdriet of boosheid? Of oefen je het nieuwe gedrag? Zodat je daar stap voor stap beter in wordt en wat je een fijn en krachtig gevoel van controle en zelfvertrouwen geeft ook al voelt het NU zwaar en oncomfortabel? (mindsettip 16)

Elke keuze is goed, als je hem maar bewust maakt en weet dat jij de sleutel bent! (mindsettip 17)

“Hoe vaak zie ik de zon echt
Hoe echt voel ik de regen
Terwijl ik van alles zeg
Ben ik ergens anders onderweg”

Laat jij je nog gijzelen door je verleden en toekomst?

Wat de tekst van een liedje allemaal kan oproepen hè? Het raakt me echt. Mijn eigen verleden, de verhalen van de mensen die ik spreek. Herken jij iets van mijn strijd in jezelf en wil je je niet meer laten gijzelen door de verhalen van je verleden en je angst voor de toekomst? Ben je het zat om te wachten tot het ‘juiste moment’?

“Wacht niet om te vieren
Wacht niet om te vechten
Voor alles wat je waard is
Voor je ’t weet is het voorbij”

De gevangenis met de open deur

Zit je voor jouw gevoel vast? Gaan je gedachten en gevoelens in steeds weer dezelfde cirkels? Doe je steeds dezelfde dingen? Bedenk dan dat je eruit kunt. Niets houd je tegen om het anders aan te pakken. (mindsettip 18) Aan jou is de keuze.

Vind je het eng? Geen idee wat je te wachten staat of hoe je het deze keer dan kunt aanpakken? Weet dan dat je er niet alleen voor staat. Ik help je graag. Ik begrijp hoe het is en vind niets raar, vreemd of zwak.

Schrijf me gerust een mail (info@annscoaching.nl), bel me (06-48821600), of kies voor een gratis Waarom val ik niet af – analyse. (mindsettip 19) Samen onderzoeken we in een online gesprek van ca. 30 minuten (t.w.v. € 45,-) waarom je niet afvalt en/of op gewicht blijft. We kijken meteen waar jouw kansen liggen om in het HIER EN NU aan de slag te gaan met jezelf. Niet op de manier zoals je het altijd hebt gedaan, maar door het eens op een andere manier aan te vliegen (mindsettip 20). Zodat jij dit keer écht op weg gaat naar een blijvend gezonde leefstijl waarbij jij afvalt en grip krijgt op je gewicht en nooit meer hoeft te diëten.

Video Alles is nu

Tot slot nog de video van met het liedje Alles is nu van Diggy Dex. Wat doet het met jou?