Een jaar met Ann (VIP)

Een jaar samen rustig en relaxt werken aan een gezonde leefstijl
waarbij je afvalt zonder dieet en grip krijgt op je gewicht
voor de rest van je leven.

live of online

Jij bent er helemaal klaar mee! Het eindeloze diëten, het gejojo, weer een voedingsgoeroe met een briljante nieuwe visie, maar ook klaar met de kilo’s, die uitpuilende vetrollen, je beroerde conditie, je lijf dat je af en toe flink in de weg zit. En niet te vergeten de foto’s én de cijfers op de weegschaal die je keihard de waarheid vertellen.

Het ergste is, je weet precies hoe het moet, maar waarom dóe je het dan niet?!!

Komen deze punten je bekend voor?

 • Op je boekenplank staan heel veel dieetboeken en kookboeken, allemaal te verstoffen. Je zou niet meer weten wanneer je ze voor het laatst hebt opengeslagen.
 • Je begint steeds vol goede moed weer aan een dieet. Vaak gaat het een tijdje best goed, maar dan komt de klad er weer in en ben je alweer een mislukte poging verder. En als klap op de vuurpijl ben je zwaarder dan ooit.
 • Koolhydraatarm, vegetarisch, Paleo, glutenvrij, eiwitwijk… Je hebt geen idee meer wat er nou ECHT gezond is voor je lichaam. Bovendien komen de groene smoothies je neus uit.
 • Je staat besluiteloos voor de kast. Er hangen kleren in van maat 40 tot en met maat 46, maar niets zit op dit moment echt lekker.
 • Je staat op met eten en gaat naar bed met eten. De koelkast blijf je open en dicht trekken en ieder moment van de dag ben je bezig met bedenken wat je wanneer kunt gaan eten. In bed lig je je af te vragen of er nog iets te snacken in de voorraadkast ligt of straf je jezelf in gedachten af omdat je je die avond wéér niet aan je plan hebt gehouden. Wat zou het heerlijk zijn om gewoon wat rust in je hoofd te hebben.
 • Het lijkt wel alsof je overal met je grote lijf geconfronteerd wordt. De reflectie van jezelf in de etalageruit is enorm. De stangen van de stoelleuningen van dat leuke terrasje zitten verdraaid strak geklemd rond je achterwerk. Tijdens de schoolvoorstelling merk je dat je wel erg dicht op je buurman zit.
 • Na twee minuten tikkertje met je kinderen ben je bekaf en wis je de zweetdruppels van je voorhoofd, waarbij je het extra warm krijgt van de schaamte die je overvalt.

Hoe zou het zijn als …

 • Je hoofd relaxed voelt en je met vertrouwen de dag in gaat, omdat jij bepaalt wat je eet.
 • Moeilijke momenten er wel zijn, maar je ze met vertrouwen het hoofd kunt bieden
 • Je weet wat je moet doen om te voorkomen dat je in je valkuil terechtkomt, of als je er dan toch ingetuimeld bent, dat je weet hoe je er weer uit kunt klimmen.
 • De weegschaal aan de kant kan, want die bepaalt niet meer of jij goed bezig bent.
 • Je zoveel energie hebt, dat je na het avondeten nog met een vriendin kunt afspreken of iets met je partner gaat ondernemen.
 • Er nog maar één kledingmaat in je kast hangt en je ook gewoon bij elke kledingwinkel naar binnen kunt lopen. En met een tas vol kleren weer naar buiten loopt.
 • Je jouw kinderen het goede voorbeeld geeft, of ze nou wel of niet je experimentele en culinaire hoogstandjes kunnen waarderen 😉
 • Eten niet meer jouw leven beheerst; het is geen invulling meer, maar een fijne aanvulling.

Een jaar met Ann

Ik weet uit eigen ervaring dat afvallen en daarna op dat gewicht blijven meer is dan tijdelijk anders eten of streng zijn voor jezelf. Daarnaast merkte ik ook aan mijn klanten dat, juist in deze moderne tijd waarin je al zoveel ballen hoog te houden hebt, het veranderen van je eigen gedrag en leefstijl tijd, geduld en ‘training’ vraagt. Daarom heb ik Een jaar met Ann ontwikkeld, want ik geloof echt dat fijne relatie met eten, afvallen zonder dieet en grip op je gewicht mogelijk is, als je jezelf rustig de tijd geeft om een nieuwe gezonde leefstijl en een positieve mindset te ontwikkelen.

365 dagen lang ben ik jouw persoonlijke coach, vraagbaak en cheerleader met o.a.

 • een inspirerende kick-off dag met gezonde lunch
 • veel 1-1 coachcalls
 • 365 dagen coaching via WhatsApp voor Eerste Hulp Bij Noodgevallen, Eetbuien en ‘Vier’ gevallen! (ja, ook in het weekend en tijdens vakanties)
 • Motiverende mails met kennisvideo’s, recepten en praktische tips o.a. over mindset en motivatie
 • Als bonus krijg je van mij de ruststofwisselingmeting t.w.v. € 85 om zicht te krijgen hoeveel calorieën jouw lichaam nou eigenlijk in de praktijk nodig heeft.

Samen zorgen we ervoor dat jij weet wat er nodig is om gezond af te vallen en grip te krijgen op je gewicht, zodat je nooit meer hoeft te diëten.

Maar dat niet alleen! We zorgen ervoor dat je dit ook daadwerkelijk gaat toepassen en blijft oefenen. We doen er samen alles aan om tijdens de uitdagende momenten die bij het leven horen op de juiste weg te blijven. En als je eraf valt, dan zorgen we dat je weer snel ‘on track’ komt.

Ik leer je alles wat nodig is en oefen met je, net zolang totdat de nieuwe gewoontes inslijten. Aan het eind van het jaar weet je wat je kunt doen als je moe bent of in een stressvolle periode bent beland. Je bent je eigen coach geworden. Je begrijpt jezelf, je doorziet wat je brein doet om je van je doelen af te helpen en je kunt hier een stokje voor steken!

Testimonials

HELP! Waar begin ik aan?

Een jaar lang aan mezelf werken met een coach? Dat is wel heel duur én heel eng!! Allemaal gedachten die door mijn hoofd spookten. Daarbij had ik ook honderden excuses om het zeker niet te doen!

Maar…. Inmiddels ben ik een paar maanden bezig en ben ik er heel blij mee. Onwijs veel geleerd en heb vertrouwen in de toekomst. De begeleiding van Annoesjka is hierbij wel essentieel en heel prettig.

Emma

Ik wist best wel wat ik moest doen (en vooral laten) om af te vallen, maar ik wist niet hoe ik mezelf ertoe moest zetten om dat ook echt te doen.

Soms lukte het een paar weken, maar als het dan weer mis ging met teveel eten, kon ik de draad van daarvoor niet meer terugvinden. Een dieet voelde ook meer als volhouden.

Ik had met mezelf afgesproken om hulp te gaan zoeken als ik mijn gewicht niet naar beneden kreeg. De website van Annoesjka sprak mij aan, omdat ik niet iemand zocht die mij vertelde wat ik wel en niet moest eten, maar juist iemand die me helpt om mezelf en mijn gedrag beter te begrijpen. Ik merkte tijdens de gratis Waarom val ik niet af – analyse al gelijk dat het gesprek en de vragen die Annoesjka stelde, mij motiveerden om met mezelf aan de slag te gaan.

Nu ben ik eindelijk met plezier bewust bezig met een gezonde levensstijl. Maak het leuk en maak het makkelijk, is één van de tips van Annoesjka. Het is geen methode die ik volg, maar ik zoek uit en leer wat bij mij past. Ik eet nog steeds wel eens te veel, maar dat kan ik nu snel achter me laten en weer een lekker en gezond menu voor mezelf bedenken.

Ik ben een paar maanden met Een jaar met Ann bezig. Er zijn al een aantal kilo’s af en ik heb er veel vertrouwen in dat er de komende tijd nog meer volgen. Ik kan het programma zeker aanraden aan iedereen die met zichzelf aan de slag wil gaan.

Saskia

Na een jaar werken met mij

 • Weet je welke voedingstoffen jouw lijf echt nodig heeft om gezond te worden en te blijven; helemaal los van trends, hypes. Geen kleikuurtjes en ingestraald water meer voor jou.
 • Hebben we jouw valkuilen opgespoord en heb je een manier gevonden om deze valkuilen (ook op langere termijn) echt te vermijden en voorkomen.
 • Weet je hoe je brein werkt, zodat je het op cruciale momenten kunt herkennen wanneer het met je aan het sollen is (heuze mindfucks!), en ben je in staat om daar effectief eet- en leefgedrag tegenover te zetten.
 • Kun je je eigen motivatie boosten en de moeilijke momenten zonder al te veel kleerscheuren doorkomen.
 • Ervaar je hoe je nieuw gedrag kunt toepassen en eigen maken.

En wat levert dit dan op?

 • Hey, je ziet ineens weer het bos door de bomen op voeding en lifestyle gebied!
 • Je zelfvertrouwen is enorm gegroeid, omdat jij nu echt weet wat goed is voor jou.
 • Nooit meer jo-jo-en, nooit meer op dieet: je eet gewoon gezond en daarmee basta.
 • Geen hoofd meer dat overuren draait: je voelt je rustig en in control.
 • Je hebt veel meer energie en je voelt je fitter, zodat je ’s avonds nog iets kunt ondernemen (in plaats van als een zoutzak de hele avond op de bank hangen bij La Casa de Papel of Virgin River).
 • Pas gewassen spijkerbroeken gaan moeiteloos dicht en je grijpt nooit meer mis in de kledingwinkel, omdat je gewoon een gangbare maat draagt.

Zeg me eens eerlijk; dat wil jij toch ook? Die ballast die eten en altijd maar denken aan eten met zich meebrengt, die wil jij toch ook kwijt?

Dat kan nu.

Testimonials

Ik kan nu al uit ervaring zeggen, dat ik ben afgevallen qua kilogrammen, maar ook van negatieve gevoelens die ik al jaren met me mee draag.

“Na het online programma 8 weken met Ann ben ik doorgegaan met Een jaar met Ann. Ik had al veel geleerd met de 8 weken met Ann, maar had nog behoefte aan uitgebreide persoonlijke interactie. Na een gesprek met Annoesjka wilde ik wel met haar de diepte in springen. Samen kijken en spreken over de overtuigingen, die ik in de loop van mijn leven heb aangenomen door opvoeding van mijn ouders en het milieu waarin ik ben opgegroeid. Maar ook naar de overtuigingen die ik in mijn verdere leven met man en vrienden heb aangenomen/overgenomen. Dit wil niet zeggen dat alles wat ik voor waar heb aangenomen niet waar is, maar ik zet er nu vragentekens bij en kijk er weer eens goed naar. Annoesjka maakt me er bewust van.

Linda

Ik heb jouw coaching als zeer positief ervaren!

“Je denkt heel goed mee en zoekt steeds naar oplossingen om iets wél te doen slagen. Je probeert mij in de goede richting te duwen en ik heb zeker het idee dat je mij goed door hebt en mij daardoor goed kan stimuleren en van goed advies kunt voorzien dat bij mij past. Je levert maatwerk dat bij míj past. Je bent goed op de hoogte van de juiste kennis om mensen te helpen met afvalproblemen en ook met andere zaken die in het dagelijks leven in de weg zitten. Je bent positief, duidelijk en vriendelijk. En je gooit er af en toe een dosis humor tegenaan wat prettig werkt.”

Jurjan

Wie is Ann?

Op mijn zwaartepunt, ruim boven de 100 kilo, moest er iets gebeuren. Alles wat ik tot dan toe had gedaan werkte niet, ik bleef terugvallen in mijn oude gewoontes. Ik kwam weer aan of had al opgegeven voor ik goed en wel begonnen was.

Al vanaf jonge leeftijd at ik veel, vaak en stiekem. Ik lepelde de halve pot pindakaas naar binnen, snaaide net zoveel koekjes, chips of borrelnootjes uit de reeds geopende verpakkingen dat ik hoopte dat het niet opviel. Ik wilde niet overeten, baalde ervan en toch deed ik het elke keer weer. Zo stom.

Intussen was ik constant op zoek naar die knop om dit te stoppen. Ik at weinig en was streng, volgde het brood- of soepdieet, kocht dieetboeken en melde me aan voor afvalprogramma’s. Maar ik hield het steeds niet vol. Alle afgevallen kilo’s kwamen weer terug, soms met bonuskilo’s.

Ik vond mezelf zwak en twijfelde aan mezelf. Ik wéét toch wat ik moet doen en laten? Waarom doe ik het dan niet? Wil ik dan niet afvallen? Moet ik mezelf en mijn dikke lijf gewoon maar accepteren?

Dat accepteren kon ik niet, mijn aanpak veranderen wel. Ik liet het diëten en alle deadlines los en hiervoor in de plaats kwam rust in mijn hoofd. Ik viel af en de kilo’s bleven eraf. Door deze ervaring én mijn opleidingen later in mijn leven weet ik dat die knop om af te vallen en de kilo’s eraf houden niet zit in een dieet of simpelweg minder eten en meer bewegen. Die knop zit in ons hoofd.

Het brein van de mens is ons sterkste wapen, maar tevens onze grootste valkuil! Door te begrijpen wat in het brein gebeurt en hoe je dit op een positieve manier kunt beïnvloeden, ga je die acties doen die je nodig hebt om af e vallen en weet je de juiste tools in te zetten op het moment dat je geconfronteerd wordt met de uitdagingen van het dagelijks leven.

Het is mijn missie om mensen met overgewicht te laten begrijpen dat het niet aan hun wilskracht of doorzettingsvermogen ligt dat ze geen grip krijgen op hun gewicht. Hen uitleggen hoe het kan dat ze heel goed wéten hoe ze gezond moeten leven, maar toch steeds weer ongezonde keuzes maken in de praktijk.

Al meer dan 200 mensen met overgewicht begrijpen door mijn aanpak hoe hun brein hen onbewust stuurt richting hun valkuilen en weghoudt bij hun allergrootste wens ‘slank zijn’. Ze doorzien eindelijk hun gedrag en weten nu hoe ze dit kunnen omdraaien.

Misschien heb jij mij ook al eens voorbij zien komen als specialist in VROUW magazine van de Telegraaf en in het NPO2 TV-programma ‘Stand van Nederland’.

Jouw investering

De quick fix of toverformule om snel en zonder tijdsinvestering af te vallen en daarna op gewicht blijven bestaat niet. Dat heb je intussen zelf helaas al ondervonden.

Het is spannend om weer met afvallen aan de slag te gaan en natuurlijk twijfel je aan jezelf, want je hebt voor je gevoel al zo vaak gefaald. Dit begrijp ik volledig, daarom is een belangrijke investering jouw aandacht en geduld. Het is zo ontzettend fijn om rustig de tijd te nemen om te ontdekken en oefenen.

Het allerbelangrijkste is dat je voelt dat je wilt veranderen en dat je wilt gaan voor dat gezondere en slankere lijf. Een veranderproces gaat altijd gepaard met ups en downs, dat hoort bij het leven en dat zijn prachtig waardevolle coachmomenten voor ons.

Het is mogelijk om definitieve verandering te bewerkstelligen en een nieuwe gezonde leefstijl ontwikkelen met behulp van jouw positieve eerste motivatie en een consistente toewijding gedurende het jaar. Uiteraard help ik je en ondersteun ik jou waar ik kan in die 365 dagen!

Jouw financiële investering in een fitter, slanker en gezonder lichaam voor de rest van je leven is € 210 per maand of € 2297 als je in één keer betaalt. Mocht je aanvullend verzekerd zijn kan het zijn dat je een deel van je investering vergoed krijgt.*

Waarom zou het nu wel lukken?

“Waarom zou dit wél werken? Ik kan intussen een Ferrari kopen van al het geld dat ik in afvallen en diëten heb gestopt. Mijn partner ziet me aankomen als ik met het zoveelste ‘fantastische’ plan op de proppen kom.”

Heel herkenbaar en ik begrijp dat het spannend is om weer geld uit te geven aan een programma omtrent afvallen. Het is ook veel makkelijker en ‘veiliger’ om geld uit te geven aan een vakantie, nieuwe telefoon of spullen voor je partner/kinderen, dan aan iets voor jezelf op een gebied waarop je vaak gefaald hebt en waarvan het resultaat niet meteen zichtbaar is.

Maar mijmer even met me mee: Hoeveel is het je waard als …

 • je echt nooit meer die enorme strijd hebt met jezelf, eten en je gewicht?
 • je een nieuwe gezonde leefstijl hebt die als vanzelfsprekend voelt, waardoor je niet volledig op wilskracht aan het bikkelen bent om vol te houden?
 • je lekker in je vel zit en een rustige en geduldige partner/moeder/vriendin bent die zat energie heeft om erop uit te gaan en leuke dingen met anderen te ondernemen?

Precies hierom begeleid ik je 365 dagen persoonlijk en laat ik je niet los. Hierdoor ga jij ook door na die beruchte drie maanden grens, waarop je voorheen vaak opgaf. Samen zorgen we ervoor dat het jou gaat lukken. We onderzoeken, brainstormen, testen, evalueren, tweaken, testen opnieuw en gaan net zolang door tot pril nieuw gezond gedrag steeds normaler wordt om voor te kiezen.

Er is wel een voorwaarde: jij moet retegemotiveerd zijn én bereid zijn om te veranderen. Uiteraard help ik je hier bij, een heel jaar lang!

Testimonials

Eerder dacht ik altijd dat ik het zelf wel kon, afvallen en gezond leven, maar toch lukte dat nooit echt.

“Een tijdje terug ben ik in het coachingstraject van Annoesjka gestapt. Ik kende haar al en wist dat zij de juiste persoon zou zijn om mij te helpen. Eerder dacht ik altijd dat ik het zelf wel kon, afvallen en gezond leven, maar toch lukte dat nooit echt. Annoesjka heeft mij zo veel geleerd over mezelf. Over hoe mijn hoofd werkt en mijn lichaam. Waarom ik bepaalde dingen doe en hoe ik dat kan veranderen. Met haar steun en haar kennis werd mijn leven steeds gezonder, werd ik steeds fitter. Mijn bloedwaardes werden weer gezond zodat ik niet aan de medicijnen hoefde! En eigenlijk was het helemaal niet zwaar, deze levensstijl kan ik mijn leven lang volhouden. Dankzij Annoesjka ben ik weer een stuk gezonder en dankzij alles wat ik van haar heb geleerd heb ik mijn levensstijl om kunnen gooien. Annoesjka heeft ontzettend veel kennis en kan dit erg goed en gezellig overbrengen. Ze luistert erg goed en werkt niet een vastgesteld plan af. Ze past zich aan aan de persoon die voor haar zit. Ik ben ontzettend blij dat ik niet in mijn eentje ben blijven doormodderen, maar dat ik hulp heb gezocht bij Annoesjka!”

Femmie

Annoesjka heeft me geholpen inzicht te krijgen in mijn eigen gedrag. Die kennis is voor mij de sleutel om het beter te doen.

“Vanwege een lactose-intolerantie had ik dieet-advies nodig. Omdat ik altijd wars ben geweest van diëten, maar de kans wel wilde aangrijpen om eens wat aan ongezonde patronen te doen, heb ik contact opgenomen met Annoesjka. Zij is namelijk ook geen voorstander van diëten, maar wel van goede keuzes maken. En ik had haar al eens ontmoet, dus ik wist al dat ze in elk geval de juiste vragen stelt. En dat bleek ook wel in de afgelopen maanden. Annoesjka heeft me geholpen inzicht te krijgen in mijn eigen gedrag. Die kennis is voor mij de sleutel om het beter te doen. Want ik snap heus wel dat het niet goed is om te veel te eten, of de verkeerde dingen, maar het maakt een enorm verschil als je het systeem achter dat gedrag snapt! Na een paar maanden hulp van Annoesjka, maak ik (meestal) betere keuzes. Dat geldt trouwens niet alleen voor eetpatronen, maar voor allerlei zaken. Als je het principe eenmaal doorziet, is het veel breder toe te passen. Al blijft het natuurlijk wel belangrijk om jezelf scherp te houden. En als je dat lastig vindt, wil Annoesjka daar ook nog mee helpen. Een aanrader!”

Hennie

Ik ben er nog lang niet, maar heb er voor het eerst vertrouwen in dat ik er wel ga komen, nu nog met de coaching van Ann, maar uiteindelijk ga ik dit zelf kunnen.

“Sinds een aantal maanden word ik gecoacht door Ann. Super spannend dat er iemand met je mee gaat kijken en met je mee gaat denken. Toch was het echt nodig, na tientallen dieetpogingen kon ik wel stellen dat ik het niet zonder hulp ging redden.
Wat het coachen van Ann mij oplevert is dat ik nu weet wat er voor mij wel en niet werkt. Wat voor saboterende gedachten ik allemaal heb en hoe hier mee om te gaan. Hoe ik het leuk en makkelijk kan houden. Ik heb een duidelijk doel voor ogen, hier hebben we volop aandacht aan besteed en het doel is niet alleen afvallen, maar vooral gezond leven op een leuke manier.

Zoals je leest helpt het jaarprogramma mij en raad ik het dan dus ook zeker aan. Het is een investering, maar ik zeg dat het de moeite en het geld zeker waard is.”

Carla

Past Een jaar met Ann bij jou?

Een jaar met elkaar samenwerken vraagt om een commitment van jou aan jezelf en een commitment van mij aan jou. Daarom werk ik niet met iedereen.

Snak je naar een fitter en slanker lichaam en klinkt een jaar rustig werken aan nieuwe gezonde gewoontes je als muziek in de oren (ook al vind je het tegelijkertijd retespannend!) dan is het inplannen van een vrijblijvend kennismakingsgesprek onze eerste stap. Dit online gesprek is helemaal gratis en je hoeft niet bang te zijn dat ik je het traject ‘aansmeer’, want dan werkt dit traject namelijk niet.

Wat ik wel doe? Ik kijk oprecht geïnteresseerd met je mee en vraag je het hemd van je lijf. Samen onderzoeken we waar je exact tegenaan loopt bij het afvallen. Wat belemmert je om een energieker, gezonder leven en een slanker lichaam te bereiken plus te behouden? Wat heb je nodig om wél richting je doel te komen en hier grip te houden voor de rest van je leven? Kan ík jou hierbij helpen als coach en past dit traject bij je? Of heb je iets of iemand anders nodig? Uiteraard is er tijdens dit gesprek alle ruimte voor jouw vragen en eventuele twijfels.

Meteen ervaren we beiden of er een fijne klik tussen ons is. Niet iedereen past bij mij en ik pas niet bij iedereen, daarom is dit een waardevolle en onmisbare stap.

Wat denk  je ervan? Zullen we samen geheel vrijblijvend een digitaal kopje thee (of koffie) drinken?

Wanneer je beter NIET op die knop kunt drukken

 • Als je kant en klare dag- en weekmenu’s verwacht, zodat je die klakkeloos zonder nadenken een aantal weken kunt volgen om vervolgens weer in je oude gewoontes terug te vallen.
 • Als je op zoek bent naar een quickfix om vlug een paar kilo te laten verdwijnen. Alles wat er snel af gaat, komt er namelijk net zo snel weer bij met vaak nog een beetje extra.
 • Als je verslaafd bent aan maaltijdshakes, repen en dieetpillen.
 • Als je ‘geen tijd hebt’ om jezelf te observeren en opdrachten te doen.
 • Als je veilig bij je oude patronen wilt blijven en niet bereid bent om te veranderen.
 • Als je alles en iedereen om je heen als oorzaak ziet van jouw overgewicht, zonder te overwegen dat jouw eigen gedrag er misschien ook iets mee te maken heeft.
 • Als je luxe Nespresso verwacht tijdens de sessies.

Ben je nog niet afgehaakt en klinkt een fitter en energieker leven zonder dieet toch wel heel aantrekkelijk? Druk op die knop en plan onze gratis kennismakingssessie in!

Veelgestelde vragen

Staat jouw vraag er niet bij? App (06-48821600) of mail (info@annscoaching.nl) gerust!

Nee, de manier waarop ik met je aan de slag ga en de methode waarmee ik werk is geen dieet. Een dieet is een tijdelijke manier van eten waarin je bepaalde voedingsmiddelen weg laat of een bepaalde periode heel streng moet leven. Uiteindelijk houd je dit niet vol en val je terug in je oude manier van eten met het bekende jojo-effect als gevolg.

Ik leer je hoe je je eetgedrag en leefstijl stap voor stap verandert, waardoor deze manier van leven een nieuwe gewoonte wordt. Ook hier kom je moeilijke momenten tegen, waardoor je de neiging zult hebben om terug te grijpen op je oude manier van leven. Alleen doordat we hier aandacht aan hebben besteed in het coachingstraject is de kans op terugval een stuk kleiner.

Nee, je mag écht alles eten. Je zal echter leren dat je niet alles meer wílt eten en dat je keuzes maakt over wat je wel, hoeveel en wanneer eet. Je kiest ervoor om niet meer ‘en-en’, maar ‘of-of’ te eten. Af en toe ‘minder gezond eten’ blijft gewoon kunnen, dat geeft kleur en plezier aan het leven en hoort er zeker bij.

Veel diëten en afvalprogramma’s zijn enkel gericht op het aanpassen van je voeding. Je telt en mindert de hoeveelheid calorieën, er is voorgeschreven wat je wel en niet mag eten, je vervangt maaltijden door maaltijdshakes, volgt weekmenu’s compleet met boodschappenlijstjes etc. Je hoeft bijna niet zelf na te denken. Dat is super makkelijk en overzichtelijk, maar niet helpend voor de rest van jouw leven. Zo’n dieet of afvalprogramma doe je niet de rest van je leven, of wel?

Je leefstijl veranderen gaat niet vanzelf en is zeker niet makkelijk omdat ons brein niet van verandering houdt. We doen bepaalde dingen niet of juist wel met een reden. Tijdens Een jaar met Ann achterhaal je de reden(en) en zet je daar een plan op om hier stap voor stap nieuw gezond gedrag voor in de plaats te zetten. Er is ruim tijd om te onderzoeken, oefenen, evalueren, aanpassen en opnieuw uitproberen.

In Een jaar met Ann geef ik je handvatten hoe je nieuwe gewoontes ontwikkelt en dit integreert in jouw leven en ontdek je wat je nodig het om door te zetten en vol te houden in drukke/pittige tijden. Omdat je in de toekomst vast en zeker af en toe eens de bocht uitvliegt werken we bewust aan een positieve mindset, zodat jij niet meer zielig en gefrustreerd alles opeet wat voorhanden is, maar jij jezelf herpakt! Verder vertel ik je niet wat jij wel en niet mag eten en geef ik geen weekmenu’s. Jij leert om met mijn tips zélf gezonde keuzes te maken die je lichaam voeden en energie geven.

Je leert jezelf, jouw brein en je eigen valkuilen stap voor stap kennen middels de video’s, testen en opdrachten. Je raakt bedreven in het creëren van optimale omstandigheden waarin jouw brein vóór je werkt in plaats van dat je brein je saboteert.

In Een jaar met Ann ontwikkel je op een relaxte manier een gezonde leefstijl die je moeiteloos toepast omdat dat je nieuwe manier van leven is.

Ik begrijp je! Het is spannend om weer aan iets te beginnen, zeker als er een serieuze investering van je gevraagd wordt op gebied van je tijd, energie en financiën. Je hebt waarschijnlijk al zo vaak het ‘Dit is het écht!’ gevoel gehad en toch liep het dan op een mislukking uit en heb je weer gefaald. Ik geef je een paar dingen ter overdenking mee om te bepalen of dit programma en werken met mij anders is dan wat je vroeger hebt gedaan.

Sluit je ogen, adem een paar keer diep in en uit en denk even terug aan al je mislukte manieren om af te vallen. Open je ogen en beantwoord de volgende vragen over jouw eerdere afvalpogingen:

 1. Ben je doen heel bewust samen met een coach aan de slag geweest gedurende een langere periode met veel 1 op 1 contacten. En was die coach zelf zeer ervaringsdeskundig? Begreep hij/zij je helemaal?
 2. Ben je bij eerdere manieren bewust bezig geweest met wat er gebeurt in je hoofd/brein? Wat gebeurt er en waarom doe je hoe je doet?
 3. Heb je eerder training gehad om je mindset te veranderen (alles wat je gelooft en denkt)?
 4. Heb je vroeger tips, tools, kennis aangereikt gekregen om alle kennis die al in je zit daadwerkelijk om te zetten in acties? Dus training om van wéten naar dóen te komen en in actie te blijven.
 5. Heb je toen geleerd om jouw eigen plan te maken, in feite het ontwikkelen van een nieuwe gezonde leefstijl die niet als volhouden voelt? (Ontdekken hoe jouw lichaam werkt, wat past bij jou, je lichaam en in jouw leven?)

Kun je één of meer van deze vragen met NEE beantwoorden, dan is Een jaar met Ann echt anders en weet ik zeker dat je vele eyeopeners gaat ervaren en jezelf beter leert kennen.

Ik weet dat dit programma jou zeker stappen verder helpt. Na een jaar heb jij op meerdere vlakken positieve veranderingen doorgevoerd. Denk jij uiterlijk twee weken na jouw aanmelding dat dit programma jou niet verder helpt en kun je aan mij laten zien dat je daadwerkelijk intensief met de opdrachten bezig geweest bent? Dan zet ik het programma zonder verdere vragen stop en stort ik jouw investering, minus de reeds gewerkte coachingsuren en overige kosten, retour.

Wat goed dat je al met hulp aan de slag bent. De ervaring van mijn klanten met een diëtist of andere voedingscoach is dat het tijdens de consulten vooral gaat over wat je wel en niet mag eten. Je staat op de weegschaal, krijgt een lijst mee en je bespreekt waar je tegenaan loopt. Verder krijg je wat tips die je allang eerder hebt geprobeerd en niet voor jou werken (‘Schep wat minder op je bord.’ / ‘Zoek afleiding’ / ‘Eet iets gezonds’)  mee naar huis en sta je er weer alleen voor.

De consulten zijn kort en gaan niet over je brein, hoe deze je saboteert, hoe je veranderingen daadwerkelijk kan doorvoeren en over hoe slaap, stress, ontspanning jouw afvalproces negatief dan wel positief beïnvloeden en hoe je hiermee omgaat. Het trainen van de juiste mindset komt ook niet echt structureel aan de orde.

Kortom, Een jaar met Ann is echt een hele waardevolle aanvulling op de hulp die je al hebt. Doordat het programma maar liefst 365 dagen duurt is heb je veel intensievere begeleiding en Eerste hulp bij noodgevallen, eetbuien en ‘vier’ momenten via de Whatsapp. Ook tijdens mijn weekend en de vakantie.

Alles wat je leert van de diëtist ga jij zelfs nóg beter toepassen en daarnaast krijg je handvatten hoe jij ook zonder hulp later je nieuwe manier van eten en leven relaxed gaat volhouden en hoe je je herpakt als je een keer de bocht uitvliegt. Jij ontwikkelt jezelf in dat jaar tot jouw eigen coach!

Wat goed dat je met je huisarts hebt besproken dat je hulp wilt bij het afvallen.

Een diëtist heeft heel veel geleerd en geeft advies over voeding en afvallen in relatie tot gezonde mensen, maar ook mensen met een (ernstige) ziekte en/of intoleranties en allergieën. Een voeding- en leefstijlcoach heeft veel kennis over voeding en afvallen bij gezonde mensen en mensen met ongezonde leefstijlgerelateerde ziekten als  bijvoorbeeld hoge bloeddruk, diabetes type 2.

De aanpak van de leefstijlcoach gaat verder dan voeding alleen in tegenstelling tot de hulp van de diëtist. Ook andere leefstijlpijlers worden bewust en uitgebreid ingezet om op een gezonde manier af te vallen en een fitter lichaam te ontwikkelen. Denk aan de pijlers slaap, stress, ontspanning en beweging naast voeding. De leefstijlcoach zet in op gedragsverandering: het ontwikkelen van een positieve mindset en het kiezen voor nieuw gezond gedrag, omvormend tot nieuwe gewoontes wat hoort bij een nieuwe leefstijl.

Van mijn klanten heb ik feedback gekregen over hun ervaring met diëtisten en programma’s zoals de GLI:

 • de informatie die je krijgt bij de diëtist en andere programma’s is algemener en oppervlakkiger.
 • bij de diëtist kreeg ik een lijstje met wat ik wel en niet mocht eten en een ‘succes, ik zie je de volgende keer weer’.
 • de afspraken zijn korter en liggen verder uit elkaar en er is geen hulp tussen de afspraken door. Je motivatie hoog houden lukt minder goed, zeker na een paar weken/maanden.
 • bij de GLI wordt gewerkt in groepen; volledig open zijn over wat je bezig houdt en waar je tegenaan loopt voelt erg kwetsbaar. Daardoor kom je niet of minder tot de kernproblematiek.
 • de kennis die in andere programma’s gedeeld wordt raakt bepaalde thema’s wel aan, maar het gaat niet heel diep in op bijvoorbeeld je brein en hoe deze je saboteert, hoe je veranderingen daadwerkelijk doorvoert en wat slaap, stress, ontspanning, gezonde voeding en goede beweging is, wat dit precies doet met in en jouw lichaam, hoe je hier positieve veranderingen op toepast etc.
 • degene die je adviseert is wel sympathiek en heeft empathie, maar begrijpt het niet écht want hij /zij is niet altijd ervaringsdeskundig.

Een jaar met Ann is een heel compleet programma dat volledig op jou alleen wordt afgestemd. Ik ben 365 dagen jouw coach, vraagbaak en cheerleader en ondersteun je waar ik kan. Ik weet exact hoe eten uit de kast kan roepen en dat je er niet komt met de standaardadviezen ‘Ga eventjes iets anders doen./ Neem een kleiner bord.’

Heb je de GLI al gedaan en gaat het toch nog niet goed (genoeg)? Dan nodig ik je graag uit voor een kennismakingsgesprek om te onderzoeken of Een jaar met Ann van toegevoegde waarde voor jou kan zijn. Ik verwacht dat je door Een jaar met Ann alles wat je hebt geleerd tijdens de GLI veel beter gaat begrijpen en toepassen en daarnaast krijg je gedurende het jaar nog véél meer inzichten en handvatten hoe jij ook zonder hulp later je nieuwe manier van eten en leven relaxed gaat volhouden en hoe je je herpakt als je een keer de bocht uitvliegt.

Indien er momenteel grote levensveranderende omstandigheden spelen, zoals een reorganisatie op je werk, scheiding of ernstige ziekte, dan zou ik nu nog niet aan het programma beginnen.

Is dit niet het geval dan wil ik dat je de volgende vragen aan jezelf stelt en héél eerlijk beantwoord: Wordt het wel ooit rustiger? Komt er echt een beter moment?

Nadeel van starten in een rustige periode: Alle vaardigheden die je leert toepassen onder rustige omstandigheden kun je waarschijnlijk niet of alleen met veel moeite toepassen onder drukke omstandigheden. Stress en drukte zorgen ervoor dat je brein kiest voor je oude patronen.

Voordeel van starten in een drukke periode: Je leert onder drukke omstandigheden goed voor jezelf zorgen en afvallen. Dit toepassen in rustigere perioden zal al helemaal moeiteloos gaan.

Nee, zeker niet! Feestdagen en vakanties zijn vaak de meest uitdagende situaties omdat ze buiten je dagelijkse routine vallen. Door meteen met Een jaar met Ann te starten krijg je een schat aan waardevolle informatie over je brein en jezelf waar je de rest van het programma van profiteert!

En hoe fijn is het om eens een keer NIET twee of drie kilo aan te komen tijdens de feestdagen of je vakantie. Je moet er dan tenslotte nog een paar extra vanaf krijgen naast je huidige overtollige kilo’s.

Jazeker! In de basis leer je bij Een jaar met Ann goed voor jezelf en je lichaam zorgen. Dat is voor iedereen, en in het bijzonder voor mensen met leefstijlgerelateerde ziekten, pure gezondheidswinst. Je weet waarschijnlijk al heel goed wat je moet eten, want je hebt al tips gekregen van je specialist of diëtist. Het volhouden om op die manier te eten is echter het probleem. Je wilt gezond eten en je wéét ook hoe dit moet, maar je dóet het niet!

In het programma ga je leren hoe het komt dat je zo makkelijk terugvalt in je oude patronen en wat je nodig hebt om wel te kiezen voor gezond.

Daarnaast kun een heel jaar lang al je vragen stellen over jouw persoonlijke situatie en geef ik je advies op maat.

Jazeker! Afvallen gaat na een maagverkleining vaak als een malle en je voelt je goed en fit. Heel fijn! Op den duur komen er echter scheurtjes in je motivatie of raak je onverwacht uit balans door omstandigheden. Je brein zal nu terugvallen op oude bekende patronen die in het verleden voor jouw overgewicht hebben gezorgd.

Heb je vóór je maagverkleining geen vaardigheden opgedaan om met deze patronen om te gaan, dan zorgen ze er nu voor dat je toch weer aankomt, je kleding strakker zit en je je vertwijfeld afvraagt of je straks weer terug bij af bent. Je moet er niet aan denken!

Je weet echt prima hoe je zou moeten eten, je hebt tenslotte tips gehad van de specialist en de diëtist en je hebt dit jaren toegepast na de maagverkleining. Dat is dus jouw probleem niet. Het volhouden om op die manier te eten, ook onder pittige omstandigheden, is het probleem.

In de basis leer je bij Een jaar met Ann goed voor jezelf en je lichaam zorgen. Dat is voor iedereen pure gezondheidswinst, dus ook voor jou. Verder ontdek je hoe het komt dat je zo makkelijk terugvalt in je oude patronen, wat je nodig hebt om wel te kiezen voor gezond en ga je hiermee uitgebreid oefenen. Je valt weer rustig aan af en krijgt tools die je de rest van je leven kan blijven gebruiken.

Daarnaast kun je 365 dagen lang al je vragen stellen over jouw persoonlijke situatie en geef ik je advies op maat.

365 dagen lang ben ik jouw persoonlijke coach, vraagbaak en cheerleader met o.a.

 • een inspirerende kick-off dag met gezonde lunch
 • 1-1 coachcalls, om de twee weken en op het eind om de maand, zodat je steeds meer op eigen benen leert staan
 • je krijgt diverse opdrachten die afgestemd zijn op jouw situatie voor thuis
 • 365 dagen coaching via WhatsApp voor Eerste Hulp Bij Noodgevallen, Eetbuien en ‘Vier’ gevallen! (ja, ook in het weekend en tijdens vakanties)
 • je ontvangt wekelijks motiverende mails met kennisvideo’s, recepten en praktische tips o.a. over mindset en motivatie
 • Als bonus krijg je van mij de ruststofwisselingmeting t.w.v. € 85 om zicht te krijgen hoeveel calorieën jouw lichaam nou eigenlijk in de praktijk nodig heeft.

Om optimaal van onze sessies samen en dit ‘veranderjaar’ te kunnen profiteren is huiswerk maken een must. Veranderen vraagt (zelf)kennis, zelfreflectie en training en de kennisvideo’s, mails en opdrachten zorgen ervoor dat je naar jezelf kijkt en dat je je valkuilen gaat (h)erkennen. Je brainstormt alleen en samen met mij over eigen oplossingen, die je vervolgens gaat testen in de praktijk. Het is een proces van trial and error, vallen en opstaan. Jij leert steeds meer en we schaven net zo lang bij totdat je steeds minder over de handelingen hoeft na te denken. Je ontwikkelt stap voor stap een nieuwe gezonde leefstijl door te doen.

Nee, calorieën tellen hoeft niet. Al is het soms wel handig om globaal te weten in welke producten veel of minder of weinig calorieën zitten. Dit helpt je weer om keuzes te maken. Dit komt uitgebreid aan bod tijdens het coachingstraject.

Nee, aan weekmenu’s doe ik niet. Hoewel het goed zou werken en het heel handig is, geloof ik niet in die manier van werken. Sonja Bakker met haar weekmenu’s werkte voor mij ook heel goed, tot het boek uit was. De menu’s houden een keer op of je bent de menu’s zat en wilt eens wat anders. Het is de belangrijk om jou te leren hoe je zelf zorgt dat je goede keuzes maakt met de juiste balans tussen gezond en minder gezond en hoe je omgaat met moeilijke momenten.

Hoe snel iemand afvalt is sterk persoonsgebonden. Het kan een halve kilo per week zijn of je lichaam moet even wennen aan de rustige veranderingen en de nieuwe manier van leven en zal iets later gewicht verliezen. Het ligt aan je voorgeschiedenis (heb je al veel strenge diëten gedaan?), je leeftijd, hoeveel tijd je in het programma en jezelf kunt investeren, hoe zit het met stress, slaap, bewegen en ontspannen en hoe makkelijk voer je veranderingen door. Als je alle tips en kennis echt goed en consistent toepast is er zeker een serieus gewichtsverlies te verwachten.

Mijn visie is dat gewichtsverlies niet snel hoeft te gaan, al begrijp ik uiteraard dat je de kilo’s het liefst zo snel mogelijk kwijt wilt. Ik bied je geen crashdieet, ik bied je een gezonde leefstijl waarbij je met wat geduld een slanker lichaam zult krijgen en, nog belangrijker, zult kunnen behouden. Je ontwikkelt een nieuwe mindset waardoor afvallen niet meer voelt als voortdurend strijden op wilskracht.

Dit programma reikt je op een gestructureerde manier kennis en vaardigheden aan die je ook ná dit programma gaat inzetten. Snel afvallen is een vorm van stress voor je lichaam en raad ik zeker af. Je hebt er vaak jaren over gedaan om de kilo’s eraan te krijgen, geef je lichaam en jezelf de tijd om hier op een rustig tempo voorgoed mee af te rekenen.

Als je op zoek bent naar een manier om snel gewicht (kilo of meer per week) kwijt te raken, dan moet je echt op zoek naar een ander programma. Is het je wens om nooit meer te hoeven diëten, dan is het een slimme keuze!

Eén van mijn opleidingen is Gewichtsconsulent en hierdoor ben ik aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). De coachsessies van bij deze beroepsvereniging aangesloten gewichtsconsulenten worden door sommige zorgverzekeraars deels vergoed. Hier vind je meer informatie over de verschillende zorgverzekeraars en hun vergoedingen.

Het mooie van Een jaar met Ann is dat meestal in twee verschillende kalenderjaren valt, waardoor je mogelijk ook in beide kalenderjaren aanspraak kunt maken op de vergoeding. Elk jaar wijzigen zorgverzekeraars hun pakketten en vergoedingen, pas half december is het duidelijk of de zorgverzekeraar ook een deel van de sessies in het nieuwe jaar zal vergoeden.

Helemaal tot hier gekomen en nog steeds enthousiast? Lijkt dit precies wat jij nodig hebt en wil je weten of Een jaar met Ann iets voor je is, vraag dan snel en geheel vrijblijvend een gratis online gesprek met mij aan.

*Een jaar met Ann valt vaak in twee kalenderjaren. Als je een aanvullend pakket hebt bij jouw zorgverzekering, bestaat de kans dat je een deel van je financiële investering terug kan vragen in beide kalenderjaren, omdat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging van gewichtsconsulenten, de BGN. Wil je weten hoe dat bij jouw zorgverzekering zit? Check dan de website van de BGN