Ann’s Aandacht: Nooit meer diëten

Persoonlijke voeding- en leefstijlcoaching

Bij jou, bij mij en ook online! Afstand is dus geen enkel probleem!

Jij bent er helemaal klaar mee! Diëten, het gejojo, weer een voedingsgoeroe met een briljante nieuwe visie, maar ook klaar met de kilo’s, de cijfers op de weegschaal die je keihard de waarheid vertellen, je lijf dat je af en toe flink in de weg zit. Je weet wel hoe het moet, maar waarom dóe je het dan niet?!!

Komen deze punten je bekend voor?

 • Op je boekenplank staan heel veel dieetboeken en kookboeken, allemaal te verstoffen. Je zou niet meer weten wanneer je ze voor het laatste hebt opengeslagen.
 • Je begint steeds vol goede moed weer aan een dieet. Vaak gaat het een tijdje best goed, maar dan komt de klad er weer in en ben je alweer een mislukte poging verder. En als klap op de vuurpijl ben je zwaarder dan ooit.
 • Koolhydraatarm, vegetarisch, Paleo, glutenvrij, eiwitwijk… Je hebt geen idee meer wat er nou ECHT gezond is voor je lichaam. Bovendien komen de groene smoothies je neus uit.
 • Je staat besluiteloos voor de kast. Er hangen kleren in van maat 40 tot en met maat 46, maar niets zit op dit moment echt lekker.
 • Je staat op met eten en gaat naar bed met eten. De koelkast blijf je open en dicht trekken en ieder moment van de dag ben je bezig met bedenken wat je wanneer kunt gaan eten. In bed lig je je af te vragen of er nog iets te snacken in de voorraadkast ligt. Wat zou het heerlijk zijn om gewoon wat rust in je hoofd te hebben.
 • Het lijkt wel alsof je overal met je grote lijf geconfronteerd wordt. De reflectie van jezelf in de etalageruit is enorm. De stangen van de stoelleuningen van dat leuke terrasje zitten verdraaid strak geklemd rond je achterwerk. Tijdens de schoolvoorstelling merk je dat je wel erg dicht op je buurman zit.
 • Na twee minuten tikkertje met je kinderen ben je bekaf en wis je de zweetdruppels van je voorhoofd.

Hoe zou het voor je zijn als je gewoon zeker weet dat je goed voor jezelf en voor je lichaam zorgt? Dat de weegschaalcijfers niet bepalen hoe jij je voelt?

Hoe zou het zijn als:

 • Je hoofd relaxed voelt en je met vertrouwen de dag in gaat, omdat jij bepaalt wat je eet.
 • Moeilijke momenten er wel zijn, maar je ze het hoofd kunt bieden
 • Je weet wat je moet doen om te voorkomen dat je in je valkuil terechtkomt, of als je er dan toch ingetuimeld bent, dat je weet hoe je er weer uit kunt klimmen.
 • De weegschaal aan de kant kan, want die bepaalt niet meer of jij goed bezig bent.
 • Je zoveel energie hebt, dat je na het avondeten nog met een vriendin kunt afspreken of iets met je partner gaat ondernemen.
 • Er nog maar één kledingmaat in je kast hangt en je ook gewoon bij de New Yorker en de Zara kunt binnenlopen. En met een tas vol kleren weer naar buiten loopt.
 • Je jouw kinderen het goede voorbeeld geeft, of ze nou wel of niet je experimentele en culinaire hoogstandjes kunnen waarderen 😉
 • Eten niet meer jouw leven beheerst; het is geen invulling meer, maar een fijne aanvulling.

Vanuit de aanvullende verzekering wordt door een groot aantal zorgverzekeraars een deel van je investering in jezelf vergoed. Check het op de website van de BGN.

Gewichtsconsulente Lelystad

Ben je er ook klaar mee dat eten controle heeft over jou in plaats van andersom?

Je gelooft het waarschijnlijk niet, want je hebt het al zo vaak geprobeerd. Dat je gereserveerd bent, begrijp ik helemaal. Maar dit ligt echt binnen jouw handbereik als je start met mijn persoonlijke 1 op 1 VIP Voeding en Lifestyle jaarprogramma.

Een jaar lang ben ik jouw persoonlijke coach, je vraagbaak, je Eerste Hulp Bij Noodgevallen! Samen zorgen we ervoor dat jij weet wat er nodig is om gezond af te vallen en grip te krijgen op je gewicht, zodat je nooit meer hoeft te diëten. Maar dat niet alleen! We gaan ervoor zorgen dat je dit ook daadwerkelijk gaat toepassen en blijft oefenen. We doen er samen alles aan om tijdens de uitdagende momenten die bij het leven horen op de juiste weg te blijven. En als je eraf valt, dan zorgen we dat je weer snel ‘on track’ komt.

Ik leer je alles wat nodig is en oefen met je, net zolang totdat de nieuwe gewoontes inslijten. Aan het eind van het jaar weet je wat je kunt doen als je moe bent of in een stressvolle periode bent beland. Je bent je eigen coach geworden. Je begrijpt jezelf, je doorziet wat je brein doet om je van je doelen af te helpen en je kunt hier een stokje voor steken!

Na een jaar werken met mij

 • Weet je welke voedingstoffen jouw lijf echt nodig heeft om gezond te worden en te blijven; helemaal los van trends, hypes. Geen kleikuurtjes en ingestraald water meer voor jou.
 • Hebben we jouw valkuilen opgespoord en heb je een manier gevonden om deze valkuilen (ook op langere termijn) echt te vermijden en voorkomen.
 • Weet je hoe je brein werkt, zodat je het op cruciale momenten kunt herkennen wanneer het met je aan het sollen is (heuze mindfucks!), en ben je in staat om daar effectief eet- en leefgedrag tegenover te zetten.
 • Kun je je eigen motivatie boosten en de moeilijke momenten zonder al te veel kleerscheuren doorkomen.
 • Ervaar je hoe je nieuw gedrag kunt toepassen en eigen maken.

En wat levert dit dan op?

 • Hey, je ziet ineens weer het bos door de bomen op voeding en lifestyle gebied!
 • Je zelfvertrouwen is enorm gegroeid, omdat jij nu echt weet wat goed is voor jou.
 • Nooit meer jo-jo-en, nooit meer op dieet: je eet gewoon gezond en daarmee basta.
 • Geen hoofd meer dat overuren draait: je voelt je rustig en in control.
 • Je hebt veel meer energie en je voelt je fitter, zodat je ’s avonds nog iets kunt ondernemen (in plaats van als een zoutzak de hele avond op de bank hangen bij ‘Orange is the new black’).
 • Pas gewassen spijkerbroeken gaan moeiteloos dicht en je grijpt nooit meer mis in de kledingwinkel, omdat je gewoon een gangbare maat draagt.

Zeg me eens eerlijk; dat wil jij toch ook? Die ballast die eten en altijd maar denken aan eten met zich meebrengt, die wil jij toch ook kwijt?

Dat kan nu.

Lijkt dit nou precies wat jij nodig hebt en wil je weten of dit jaarprogramma iets voor je is, vraag dan snel en geheel vrijblijvend een gratis online gesprek met mij aan.

Omdat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging van gewichtsconsulenten, de BGN. Vanuit de aanvullende verzekering kun je via veel zorgverzekeraars iets van je investering terugkrijgen. Wil je weten hoe dat bij jouw zorgverzekering zit? Check dan de website van de BGN

Ervaring met Ann

Ik kan eindelijk op een rustige manier met voeding omgaan en maak nu bewuste keuzes.

Ik wilde rust in mijn hoofd als het gaat over eten. Ik merkte altijd onrust, het ‘weg-eten’ van problemen en niet kunnen duiden waar dat nou door komt. Of het probleem tackelen. Ook wilde ik meer leren over voeding en wat WEL gezond is en wat wel de juiste keuze is voor de verschillende maaltijden. Die inzichten en kennis heb je me gegeven. Met als resultaat dat ik eindelijk op een rustige manier met voeding om kan gaan en nu bewuste keuzes maak. Zelfs met chips, omdat ik duidelijk weet waarom ik het pak en er een bewust besluit over neem.

-Madelon-

Het was fijn om nu eens geen dieetlijstje te krijgen met wat wel / niet mag!

Door middel van uitleg en dan zélf aan de slag met uitzoeken, kreeg ik inzicht in gezonde voeding. Wat ik dan zelf had bedacht werd de volgende sessie weer besproken. Wat ook goed werkte was dat ik alles in mijn eigen tempo kon doen. Voor mij was dat eerst het ontbijt mij eigen maken, dan lunch, dan avondeten etc. Ik heb ook € 120 van de zorgverzekering gekregen! (1 ster aanvullend) Mooi meegenomen!

-Trudie-

De sessies hebben mij elke keer weer iets nieuws opgeleverd;

Een tip, ideeën, complimenten wat goed gaat (- want ik kan nog al streng zijn voor mezelf.) Ik heb enorm veel geleerd over mijn gedrag. Deze inzichten heb ik omgezet in nieuwe manieren, die ben ik nu aan het toepassen en eigen aan het maken. Daar ben ik trots op. Ik vond de coaching confronterend en stimulerend. Goed dat de goede dingen ook steeds weer belicht werden.

-Patricia-

Ze laat je volledig jezelf zijn. (online klant)

Annoesjka is een bijzonder innemend en inspirerende coach.
Ze laat je volledig jezelf zijn, luistert en geeft zinvolle feedback.

-Anouck-

Ze is totaal niet belerend maar weet rake dingen te zeggen. (online klant)

Het traject bij Annoesjka heb ik als heel zinvol ervaren. En dat komt voornamelijk door de persoon die Annoesjka is. Ze neemt je liefdevol aan de hand, waarbij ze het ook niet schuwt om je -nog steeds liefdevol- een schop onder je achterste te geven als dat nodig is. Dat gaat overigens heel figuurlijk, want Annoesjka is er een ster in om je op een heel open en vriendelijke manier te confronteren met waar het bij jou soms wat ‘scheef’ loopt. Haar benadering is altijd zonder oordeel, maar met warme belangstelling. Ze is totaal niet belerend maar weet rake dingen te zeggen, die je op een later moment terug hoort in je hoofd als je een keuzemoment hebt: ‘Zal ik dat koekje wel of niet nemen?’

Voordat ik Annoesjka kende, wist ik heus wel wat wel en wat niet goed voor me was. Maar door de handreikingen die ik van haar heb gekregen kan ik ze beter en vooral gemakkelijker in de praktijk toepassen; alles mag, maar je hebt steeds een keuze. Door het traject met Annoesjka ben ik beter in staat om de juiste keuzes te maken, waardoor er geen sprake is van ‘volhouden’, maar gewoon een andere way of life. En de contactmomenten via Skype vond ik voornamelijk gezellig, hoewel we steeds hard gewerkt hebben samen!

-Evelyn-

Zij houdt ervan om mensen net even uit hun comfortzone te halen.

Annoesjka is iemand die je met veel  humor en een goed getimede kritische vraag aan kan zetten tot nadenken. Zij houdt ervan om mensen net even uit hun comfortzone te halen, omdat ‘het magische’ daar schijnt te gebeuren… Wel altijd respectvol en met veel begrip voor al het menselijke dat af en toe op momenten even wel of niet lukt in een mensenleven. Wanneer ‘met beide voeten op de grond’, mensgerichtheid, zorgvuldigheid en een vleugje directe communicatie  je aanspreken, zou ik Annoesjka aanraden als coach.

-Anna-

Wanneer je beter NIET op die knop kunt drukken

 • Als je kant en klare dag- en weekmenu’s verwacht, zodat je die klakkeloos zonder nadenken een aantal weken kunt volgen om vervolgens weer in je oude gewoontes terug te vallen.
 • Als je op zoek bent naar een quickfix om vlug een paar kilo te laten verdwijnen. Alles wat er snel af gaat, komt er namelijk net zo snel weer bij met vaak nog een beetje extra.
 • Als je verslaafd bent aan maaltijdshakes, repen en dieetpillen.
 • Als je ‘geen tijd hebt’ om jezelf te observeren, in het werkboek te lezen en opdrachten te doen.
 • Als je veilig bij je oude patronen wilt blijven en niet bereid bent om te veranderen.
 • Als je alles en iedereen om je heen als oorzaak ziet van jouw overgewicht, zonder te overwegen dat jouw eigen gedrag er misschien ook iets mee te maken heeft.
 • Als je luxe Nespresso verwacht tijdens de sessies.

Ben je nog niet afgehaakt en klinkt een fitter en energieker leven zonder dieet toch wel heel aantrekkelijk? Druk op die knop!

Veelgestelde vragen

Is dit het zoveelste dieet?

Nee, de manier waarop ik met je aan de slag ga en de methode waarmee ik werk is geen dieet. Een dieet is een tijdelijke manier van eten waarin je bepaalde voedingsmiddelen weg laat of een bepaalde periode heel streng moet leven. Uiteindelijk houd je dit niet vol en val je terug in je oude manier van eten met het bekende jojo-effect als gevolg.

Ik leer je hoe je je eetgedrag en leefstijl stap voor stap verandert, waardoor deze manier van leven een nieuwe gewoonte wordt. Ook hier kom je moeilijke momenten tegen, waardoor je de neiging zult hebben om terug te grijpen op je oude manier van leven. Alleen doordat we hier aandacht aan hebben besteed in het coachingstraject is de kans op terugval een stuk kleiner.

Hoeveel val ik af per week?

Hoe snel iemand afvalt is sterk persoonsgebonden. Het kan meer dan een halve kilo per week zijn of je lichaam moet even wennen aan de nieuwe manier van eten en zal iets later gewicht verliezen.

Mijn visie is dat gewichtsverlies niet snel hoeft te gaan, al begrijp ik uiteraard dat je de kilo’s het liefst zo snel mogelijk kwijt wilt. Ik bied je geen crashdieet, ik bied je een leefstijl waarbij je met wat geduld je gezonde gewicht zult bereiken en nog belangrijker, zult kunnen behouden. Het is een nieuwe mindset, geen voortdurend strijden op wilskracht. Je hebt er vaak jaren over gedaan om de kilo’s eraan te krijgen, geef je lichaam en jezelf de tijd om hier op een rustig tempo voorgoed mee af te rekenen.

Moet ik calorieën tellen?

Nee, calorieën tellen hoeft niet. Al is het soms wel handig om globaal te weten in welke producten veel of minder of weinig calorieën zitten. Dit helpt je weer om keuzes te maken. Dit komt uitgebreid aan bod tijdens het coachingstraject.

Mag ik bepaalde dingen niet meer eten?

De methode waarmee ik werk heet “Ik mag alles eten”. Dus je mag écht alles eten. Je zal leren dat je niet alles meer wilt eten en dat je keuzes maakt over wat je wel, hoeveel en wanneer eet. Je kiest ervoor om niet meer ‘en-en’, maar ‘of-of’ te eten. Af en toe ‘minder gezond eten’ blijft gewoon kunnen, dat geeft kleur en plezier aan het leven en hoort er zeker bij.

Waarom moet ik huiswerk maken?

Om optimaal van onze afspraken samen te kunnen profiteren, is huiswerk maken een must. Je krijgt een werkboek mee dat vol staat met informatie, tips en leuke weetjes. Per week lees je één hoofdstuk. Daarnaast staan er ook opdrachten in die je laten nadenken over je eetgedrag en eetgewoontes. De opdrachten zorgen ervoor dat je naar jezelf kijkt en dat je je valkuilen zult gaan herkennen. Je gaat brainstormen over eigen oplossingen.

Als je nog vragen hebt over de tekst, kan je die aan mij voorleggen tijdens de volgende afspraak. Doordat je al veel informatie hebt gelezen, hoef ik  minder te vertellen en blijft er genoeg tijd over om met belangrijkere zaken bezig te zijn, zoals de dingen waar je tegenaan loopt en de opdrachten uit het werkboek.

Krijg ik weekmenu’s?

Nee, aan weekmenu’s meegeven doe ik niet. Hoewel het goed zou werken en het heel handig is, geloof ik niet in die manier van werken. Sonja Bakker met haar weekmenu’s werkte voor mij ook heel goed, tot het boek uit was. De menu’s houden een keer op of je bent de menu’s zat en wilt eens wat anders. Het is de belangrijk om jou te leren hoe je zelf kunt zorgen dat je goede keuzes maakt met de juiste balans tussen gezond en minder gezond en hoe je omgaat met moeilijke momenten.

Beste Annoesjka. Ik wil graag meer weten over het jaarprogramma, zodat ik op weg kan naar een gezondere versie van mijzelf!

Deze gegevens gebruik ik alleen om contact met je op te nemen om een online afspraak te plannen! (Gaaf dat je deze stap neemt! Ik vertel je graag meer over mijn VIP jaarprogramma ‘Voeding- en leefstijl’) Je gegevens worden niet op een maillijst gezet.