Ann’s Aandacht: Nooit meer diëten

Persoonlijke voeding- en leefstijlcoaching

Bij jou, bij mij en ook online! Afstand is dus geen enkel probleem!

Jij bent er helemaal klaar mee! Diëten, het gejojo, weer een voedingsgoeroe met een briljante nieuwe visie, maar ook klaar met de kilo’s, de cijfers op de weegschaal die je keihard de waarheid vertellen, je lijf dat je af en toe flink in de weg zit. Je weet wel hoe het moet, maar waarom dóe je het dan niet?!!

Komen deze punten je bekend voor?

 • Op je boekenplank staan heel veel dieetboeken en kookboeken, allemaal te verstoffen. Je zou niet meer weten wanneer je ze voor het laatste hebt opengeslagen.
 • Je begint steeds vol goede moed weer aan een dieet. Vaak gaat het een tijdje best goed, maar dan komt de klad er weer in en ben je alweer een mislukte poging verder. En als klap op de vuurpijl ben je zwaarder dan ooit.
 • Koolhydraatarm, vegetarisch, Paleo, glutenvrij, eiwitwijk… Je hebt geen idee meer wat er nou ECHT gezond is voor je lichaam. Bovendien komen de groene smoothies je neus uit.
 • Je staat besluiteloos voor de kast. Er hangen kleren in van maat 40 tot en met maat 46, maar niets zit op dit moment echt lekker.
 • Je staat op met eten en gaat naar bed met eten. De koelkast blijf je open en dicht trekken en ieder moment van de dag ben je bezig met bedenken wat je wanneer kunt gaan eten. In bed lig je je af te vragen of er nog iets te snacken in de voorraadkast ligt. Wat zou het heerlijk zijn om gewoon wat rust in je hoofd te hebben.
 • Het lijkt wel alsof je overal met je grote lijf geconfronteerd wordt. De reflectie van jezelf in de etalageruit is enorm. De stangen van de stoelleuningen van dat leuke terrasje zitten verdraaid strak geklemd rond je achterwerk. Tijdens de schoolvoorstelling merk je dat je wel erg dicht op je buurman zit.
 • Na twee minuten tikkertje met je kinderen ben je bekaf en wis je de zweetdruppels van je voorhoofd.

Hoe zou het voor je zijn als je gewoon zeker weet dat je goed voor jezelf en voor je lichaam zorgt? Dat de weegschaalcijfers niet bepalen hoe jij je voelt?

Hoe zou het zijn als:

 • Je hoofd relaxed voelt en je met vertrouwen de dag in gaat, omdat jij bepaalt wat je eet.
 • Moeilijke momenten er wel zijn, maar je ze het hoofd kunt bieden
 • Je weet wat je moet doen om te voorkomen dat je in je valkuil terechtkomt, of als je er dan toch ingetuimeld bent, dat je weet hoe je er weer uit kunt klimmen.
 • De weegschaal aan de kant kan, want die bepaalt niet meer of jij goed bezig bent.
 • Je zoveel energie hebt, dat je na het avondeten nog met een vriendin kunt afspreken of iets met je partner gaat ondernemen.
 • Er nog maar één kledingmaat in je kast hangt en je ook gewoon bij elke kledingwinkel naar binnen kunt lopen. En met een tas vol kleren weer naar buiten loopt.
 • Je jouw kinderen het goede voorbeeld geeft, of ze nou wel of niet je experimentele en culinaire hoogstandjes kunnen waarderen 😉
 • Eten niet meer jouw leven beheerst; het is geen invulling meer, maar een fijne aanvulling.

Vanuit de aanvullende verzekering wordt door een groot aantal zorgverzekeraars een deel van je investering in jezelf vergoed. Check het op de website van de BGN.

Gewichtsconsulente Lelystad

Ben je er ook klaar mee dat eten controle heeft over jou in plaats van andersom?

Je gelooft het waarschijnlijk niet, want je hebt het al zo vaak geprobeerd. Dat je gereserveerd bent, begrijp ik helemaal. Maar dit ligt echt binnen jouw handbereik als je start met mijn persoonlijke 1 op 1 VIP Voeding en Lifestyle jaarprogramma.

Een jaar lang ben ik jouw persoonlijke coach, je vraagbaak, je Eerste Hulp Bij Noodgevallen! Samen zorgen we ervoor dat jij weet wat er nodig is om gezond af te vallen en grip te krijgen op je gewicht, zodat je nooit meer hoeft te diëten. Maar dat niet alleen! We gaan ervoor zorgen dat je dit ook daadwerkelijk gaat toepassen en blijft oefenen. We doen er samen alles aan om tijdens de uitdagende momenten die bij het leven horen op de juiste weg te blijven. En als je eraf valt, dan zorgen we dat je weer snel ‘on track’ komt.

Ik leer je alles wat nodig is en oefen met je, net zolang totdat de nieuwe gewoontes inslijten. Aan het eind van het jaar weet je wat je kunt doen als je moe bent of in een stressvolle periode bent beland. Je bent je eigen coach geworden. Je begrijpt jezelf, je doorziet wat je brein doet om je van je doelen af te helpen en je kunt hier een stokje voor steken!

Na een jaar werken met mij

 • Weet je welke voedingstoffen jouw lijf echt nodig heeft om gezond te worden en te blijven; helemaal los van trends, hypes. Geen kleikuurtjes en ingestraald water meer voor jou.
 • Hebben we jouw valkuilen opgespoord en heb je een manier gevonden om deze valkuilen (ook op langere termijn) echt te vermijden en voorkomen.
 • Weet je hoe je brein werkt, zodat je het op cruciale momenten kunt herkennen wanneer het met je aan het sollen is (heuze mindfucks!), en ben je in staat om daar effectief eet- en leefgedrag tegenover te zetten.
 • Kun je je eigen motivatie boosten en de moeilijke momenten zonder al te veel kleerscheuren doorkomen.
 • Ervaar je hoe je nieuw gedrag kunt toepassen en eigen maken.

En wat levert dit dan op?

 • Hey, je ziet ineens weer het bos door de bomen op voeding en lifestyle gebied!
 • Je zelfvertrouwen is enorm gegroeid, omdat jij nu echt weet wat goed is voor jou.
 • Nooit meer jo-jo-en, nooit meer op dieet: je eet gewoon gezond en daarmee basta.
 • Geen hoofd meer dat overuren draait: je voelt je rustig en in control.
 • Je hebt veel meer energie en je voelt je fitter, zodat je ’s avonds nog iets kunt ondernemen (in plaats van als een zoutzak de hele avond op de bank hangen bij ‘Orange is the new black’).
 • Pas gewassen spijkerbroeken gaan moeiteloos dicht en je grijpt nooit meer mis in de kledingwinkel, omdat je gewoon een gangbare maat draagt.

Zeg me eens eerlijk; dat wil jij toch ook? Die ballast die eten en altijd maar denken aan eten met zich meebrengt, die wil jij toch ook kwijt?

Dat kan nu.

Lijkt dit nou precies wat jij nodig hebt en wil je weten of dit jaarprogramma iets voor je is, vraag dan snel en geheel vrijblijvend een gratis online gesprek met mij aan.

Omdat ik aangesloten ben bij de beroepsvereniging van gewichtsconsulenten, de BGN. Vanuit de aanvullende verzekering kun je via veel zorgverzekeraars iets van je investering terugkrijgen. Wil je weten hoe dat bij jouw zorgverzekering zit? Check dan de website van de BGN

Testimonials

HELP! Waar begin ik aan? Een jaar lang aan mezelf werken met een coach? Dat is wel heel duur én heel eng!!

Allemaal gedachten die door mijn hoofd spookten. Daarbij had ik ook honderden excuses om het zeker niet te doen!

Maar….
Inmiddels ben ik een paar maanden bezig en ben ik er heel blij mee. Onwijs veel geleerd en heb vertrouwen in de toekomst. De begeleiding van Annoesjka is hierbij wel essentieel en heel prettig.

EmmaVIP jaartraject

Ik wist best wel wat ik moest doen (en vooral laten) om af te vallen, maar ik wist niet hoe ik mezelf ertoe moest zetten om dat ook echt te doen.

Soms lukte het een paar weken, maar als het dan weer mis ging met teveel eten, kon ik de draad van daarvoor niet meer terugvinden. Een dieet voelde ook meer als volhouden.

Ik had met mezelf afgesproken om hulp te gaan zoeken als ik mijn gewicht niet naar beneden kreeg. De website van Annoesjka sprak mij aan, omdat ik niet iemand zocht die mij vertelde wat ik wel en niet moest eten, maar juist iemand die me helpt om mezelf en mijn gedrag beter te begrijpen. Ik merkte tijdens de gratis Waarom val ik niet af – analyse al gelijk dat het gesprek en de vragen die Annoesjka stelde, mij motiveerden om met mezelf aan de slag te gaan.

Nu ben ik eindelijk met plezier bewust bezig met een gezonde levensstijl. Maak het leuk en maak het makkelijk, is één van de tips van Annoesjka. Het is geen methode die ik volg, maar ik zoek uit en leer wat bij mij past. Ik eet nog steeds wel eens te veel, maar dat kan ik nu snel achter me laten en weer een lekker en gezond menu voor mezelf bedenken.

Ik ben een paar maanden met het VIP jaartraject bezig. Er zijn zeker al een aantal kilo’s af en ik heb er veel vertrouwen in dat er de komende tijd nog meer volgen. Ik kan het programma zeker aanraden aan iedereen die met zichzelf aan de slag wil gaan.

SaskiaVIP jaartraject

Ik kan nu al uit ervaring zeggen, dat ik ben afgevallen qua kilogrammen, maar ook van negatieve gevoelens die ik al jaren met me mee draag.

“Na het online programma 8 weken met Ann ben ik doorgegaan met het VIP jaarprogramma van Annoesjka. Ik had al veel geleerd met de 8 weken met Ann, maar ik miste daarin uitgebreide persoonlijke interactie. Het één op één gebeuren. Ik had met 8 weken met Ann een goede start gemaakt en na een persoonlijk gesprek met Annoesjka wilde ik met haar de diepte in springen. Samen kijken en spreken over de overtuigingen, die ik in de loop van mijn leven heb aangenomen door opvoeding van mijn ouders en het milieu waarin ik ben opgegroeid. Maar ook naar de overtuigingen die ik in mijn verdere leven met man en vrienden heb aangenomen / overgenomen. Dit wil niet zeggen dat alles wat ik voor waar heb aangenomen niet waar is, maar ik zet er nu vragen bij en kijk er weer eens goed naar. Annoesjka maakt me er bewust van.

Ik ben nu 4 maanden onderweg en mijn bewustwording is erg gegroeid. Ik ben steeds bewuster geworden in de keuzes die ik maak. Dit proces geeft mij inzichten in mezelf en verlichting door bepaalde technieken die Annoesjka mij aanreikt.

Het gaat allemaal niet vanzelf. De ene dag moet ik harder werken om mijn doel vast te houden, dan de andere. Soms wil ik opgeven, maar houd toch vol, omdat de kilo’s die ik al kwijt ben niet meer terug wil. De dagen dat ik niet goed in mijn vel zit zijn moeilijk en ligt het opgeven op de loer. Wat fijn is, dat ik mijn man heb die mij dan helpt om mijn doel vast te houden. Ook is fijn dat ik Annoesjka ten aller tijden kan appen of mailen.

Ik kan het jaarprogramma van Annoesjka iedereen aanbevelen. Je wordt een jaar lang begeleid naar je ideale zelf. Ik kan nu al uit ervaring zeggen, dat ik ben afgevallen qua kilogrammen, maar ook van negatieve gevoelens die ik al jaren met me mee draag.”

Lindaonline programma 8 weken met Ann gevolgd door VIP jaartraject

Ik ben er nog lang niet, maar heb er voor het eerst vertrouwen in dat ik er wel ga komen, nu nog met de coaching van Ann, maar uiteindelijk ga ik dit zelf kunnen.

“Sinds een aantal maanden word ik gecoacht door Ann. Super spannend dat er iemand met je mee gaat kijken en met je mee gaat denken. Toch was het echt nodig, na tientallen dieetpogingen kon ik wel stellen dat ik het niet zonder hulp ging redden.
Wat het coachen van Ann mij oplevert is dat ik nu weet wat er voor mij wel en niet werkt. Wat voor saboterende gedachten ik allemaal heb en hoe hier mee om te gaan. Hoe ik het leuk en makkelijk kan houden. Ik heb een duidelijk doel voor ogen, hier hebben we volop aandacht aan besteed en het doel is niet alleen afvallen, maar vooral gezond leven op een leuke manier.

Zoals je leest helpt het jaarprogramma mij en raad ik het dan dus ook zeker aan. Het is een investering, maar ik zeg dat het de moeite en het geld zeker waard is.”

CarlaVIP jaartraject

Ik heb jouw coaching als zeer positief ervaren!

“Je denkt heel goed mee en zoekt steeds naar oplossingen om iets wél te doen slagen. Je probeert mij in de goede richting te duwen en ik heb zeker het idee dat je mij goed door hebt en mij daardoor goed kan stimuleren en van goed advies kunt voorzien dat bij mij past. Je levert maatwerk dat bij míj past. Je bent goed op de hoogte van de juiste kennis om mensen te helpen met afvalproblemen en ook met andere zaken die in het dagelijks leven in de weg zitten. Je bent positief, duidelijk en vriendelijk. En je gooit er af en toe een dosis humor tegenaan wat prettig werkt.”

Jurjanonline programma 8 weken met Ann gevolgd door VIP jaartraject

Annoesjka heeft me geholpen inzicht te krijgen in mijn eigen gedrag. Die kennis is voor mij de sleutel om het beter te doen.

“Vanwege een lactose-intolerantie had ik dieet-advies nodig. Omdat ik altijd wars ben geweest van diëten, maar de kans wel wilde aangrijpen om eens wat aan ongezonde patronen te doen, heb ik contact opgenomen met Annoesjka. Zij is namelijk ook geen voorstander van diëten, maar wel van goede keuzes maken. En ik had haar al eens ontmoet, dus ik wist al dat ze in elk geval de juiste vragen stelt. En dat bleek ook wel in de afgelopen maanden. Annoesjka heeft me geholpen inzicht te krijgen in mijn eigen gedrag. Die kennis is voor mij de sleutel om het beter te doen. Want ik snap heus wel dat het niet goed is om te veel te eten, of de verkeerde dingen, maar het maakt een enorm verschil als je het systeem achter dat gedrag snapt! Na een paar maanden hulp van Annoesjka, maak ik (meestal) betere keuzes. Dat geldt trouwens niet alleen voor eetpatronen, maar voor allerlei zaken. Als je het principe eenmaal doorziet, is het veel breder toe te passen. Al blijft het natuurlijk wel belangrijk om jezelf scherp te houden. En als je dat lastig vindt, wil Annoesjka daar ook nog mee helpen. Een aanrader!”

HennieCombinatie van online programma 8 weken met Ann en kort één op één coachtraject

Eerder dacht ik altijd dat ik het zelf wel kon, afvallen en gezond leven, maar toch lukte dat nooit echt.

“Een tijdje terug ben ik in het coachingstraject van Annoesjka gestapt. Ik kende haar al en wist dat zij de juiste persoon zou zijn om mij te helpen. Eerder dacht ik altijd dat ik het zelf wel kon, afvallen en gezond leven, maar toch lukte dat nooit echt. Annoesjka heeft mij zo veel geleerd over mezelf. Over hoe mijn hoofd werkt en mijn lichaam. Waarom ik bepaalde dingen doe en hoe ik dat kan veranderen. Met haar steun en haar kennis werd mijn leven steeds gezonder, werd ik steeds fitter. Mijn bloedwaardes werden weer gezond zodat ik niet aan de medicijnen hoefde! En eigenlijk was het helemaal niet zwaar, deze levensstijl kan ik mijn leven lang volhouden. Dankzij Annoesjka ben ik weer een stuk gezonder en dankzij alles wat ik van haar heb geleerd heb ik mijn levensstijl om kunnen gooien. Annoesjka heeft ontzettend veel kennis en kan dit erg goed en gezellig overbrengen. Ze luistert erg goed en werkt niet een vastgesteld plan af. Ze past zich aan aan de persoon die voor haar zit. Ik ben ontzettend blij dat ik niet in mijn eentje ben blijven doormodderen, maar dat ik hulp heb gezocht bij Annoesjka!”

FemmieKort één op één coachtraject

Wanneer je beter NIET op die knop kunt drukken

 • Als je kant en klare dag- en weekmenu’s verwacht, zodat je die klakkeloos zonder nadenken een aantal weken kunt volgen om vervolgens weer in je oude gewoontes terug te vallen.
 • Als je op zoek bent naar een quickfix om vlug een paar kilo te laten verdwijnen. Alles wat er snel af gaat, komt er namelijk net zo snel weer bij met vaak nog een beetje extra.
 • Als je verslaafd bent aan maaltijdshakes, repen en dieetpillen.
 • Als je ‘geen tijd hebt’ om jezelf te observeren, in het werkboek te lezen en opdrachten te doen.
 • Als je veilig bij je oude patronen wilt blijven en niet bereid bent om te veranderen.
 • Als je alles en iedereen om je heen als oorzaak ziet van jouw overgewicht, zonder te overwegen dat jouw eigen gedrag er misschien ook iets mee te maken heeft.
 • Als je luxe Nespresso verwacht tijdens de sessies.

Ben je nog niet afgehaakt en klinkt een fitter en energieker leven zonder dieet toch wel heel aantrekkelijk? Druk op die knop!

Veelgestelde vragen

Nee, de manier waarop ik met je aan de slag ga en de methode waarmee ik werk is geen dieet. Een dieet is een tijdelijke manier van eten waarin je bepaalde voedingsmiddelen weg laat of een bepaalde periode heel streng moet leven. Uiteindelijk houd je dit niet vol en val je terug in je oude manier van eten met het bekende jojo-effect als gevolg.

Ik leer je hoe je je eetgedrag en leefstijl stap voor stap verandert, waardoor deze manier van leven een nieuwe gewoonte wordt. Ook hier kom je moeilijke momenten tegen, waardoor je de neiging zult hebben om terug te grijpen op je oude manier van leven. Alleen doordat we hier aandacht aan hebben besteed in het coachingstraject is de kans op terugval een stuk kleiner.

Hoe snel iemand afvalt is sterk persoonsgebonden. Het kan meer dan een halve kilo per week zijn of je lichaam moet even wennen aan de nieuwe manier van eten en zal iets later gewicht verliezen.

Mijn visie is dat gewichtsverlies niet snel hoeft te gaan, al begrijp ik uiteraard dat je de kilo’s het liefst zo snel mogelijk kwijt wilt. Ik bied je geen crashdieet, ik bied je een leefstijl waarbij je met wat geduld je gezonde gewicht zult bereiken en nog belangrijker, zult kunnen behouden. Het is een nieuwe mindset, geen voortdurend strijden op wilskracht. Je hebt er vaak jaren over gedaan om de kilo’s eraan te krijgen, geef je lichaam en jezelf de tijd om hier op een rustig tempo voorgoed mee af te rekenen.

Nee, calorieën tellen hoeft niet. Al is het soms wel handig om globaal te weten in welke producten veel of minder of weinig calorieën zitten. Dit helpt je weer om keuzes te maken. Dit komt uitgebreid aan bod tijdens het coachingstraject.

De methode waarmee ik werk heet “Ik mag alles eten”. Dus je mag écht alles eten. Je zal leren dat je niet alles meer wilt eten en dat je keuzes maakt over wat je wel, hoeveel en wanneer eet. Je kiest ervoor om niet meer ‘en-en’, maar ‘of-of’ te eten. Af en toe ‘minder gezond eten’ blijft gewoon kunnen, dat geeft kleur en plezier aan het leven en hoort er zeker bij.

Om optimaal van onze afspraken samen te kunnen profiteren, is huiswerk maken een must. Je krijgt een werkboek mee dat vol staat met informatie, tips en leuke weetjes. Per week lees je één hoofdstuk. Daarnaast staan er ook opdrachten in die je laten nadenken over je eetgedrag en eetgewoontes. De opdrachten zorgen ervoor dat je naar jezelf kijkt en dat je je valkuilen zult gaan herkennen. Je gaat brainstormen over eigen oplossingen.

Als je nog vragen hebt over de tekst, kan je die aan mij voorleggen tijdens de volgende afspraak. Doordat je al veel informatie hebt gelezen, hoef ik  minder te vertellen en blijft er genoeg tijd over om met belangrijkere zaken bezig te zijn, zoals de dingen waar je tegenaan loopt en de opdrachten uit het werkboek.

Nee, aan weekmenu’s meegeven doe ik niet. Hoewel het goed zou werken en het heel handig is, geloof ik niet in die manier van werken. Sonja Bakker met haar weekmenu’s werkte voor mij ook heel goed, tot het boek uit was. De menu’s houden een keer op of je bent de menu’s zat en wilt eens wat anders. Het is de belangrijk om jou te leren hoe je zelf kunt zorgen dat je goede keuzes maakt met de juiste balans tussen gezond en minder gezond en hoe je omgaat met moeilijke momenten.

Beste Annoesjka. Ik wil graag meer weten over het jaarprogramma, zodat ik op weg kan naar een gezondere versie van mijzelf!

Deze gegevens gebruik ik alleen om contact met je op te nemen om een online afspraak te plannen! (Gaaf dat je deze stap neemt! Ik vertel je graag meer over mijn VIP jaarprogramma ‘Voeding- en leefstijl’) Je gegevens worden niet op een maillijst gezet.

This contact form is deactivated because you refused to accept Google reCaptcha service which is necessary to validate any messages sent by the form.